Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Dupa 35 de ani, primul film ruleaza in Arabia Saudita

Dupa 35 de ani, primul film ruleaza in Arabia Saudita

Autor:

Deschiderea salilor de cinema, interzise mai bine de trei decenii in regatul saudit, este prevazuta luna viitoare. Ieri, a fost facut un ”test” cu difuzarea blockbusterului american ”Black Panther”.

 

sauditi Dupa 35 de ani, primul film ruleaza in Arabia Saudita

Cinematografele saudite sunt considerate ultima piata neexploatata din Orientul Mijlociu: regatul are peste 30 de milioane de locuitori, majoritatea avand mai putin de 25 de ani.

Gigantul american AMC Entertainment a obtinut prima licenta pentru a exploata salile de cinema saudite. Autoritatile au anuntat ca primul cinematograf s-a deschis ieri dar responsabili guvernamentali au precizat ca este vorba de o proiectie-test, in noul cinematograf deschis in cartierul financiar ”Regele Abdallah” din capitala Riad. ”Este vorba de o serie de teste la care participa specialistii industriei de profil, organizate pentru ultimele pregatiri in vederea deschiderii salilor de cinema pentru marele public”, a indicat Centrul de comunicatii internationale al ministerului saudit al Informatiei. La proiectia de ieri a asistat si directorul AMC Entertainment, Adam Aron.

sauditi 1 Dupa 35 de ani, primul film ruleaza in Arabia Saudita

Afisul primului film ce a rulat in capitala Riad

AMC a semnat in decembrie 2017 un acord de intentie cu Fondul suveran saudit pentru constructia si exploatarea cinematografurilor din regat. Compania prevede deschiderea a 40 de sali de cinema in 15 orase in cursul viitorilor cinci ani.AMC va concura cu alti grei ai industriei de profil, precum VOX Cinemas, principalul actor din Orientul Mijlociu, cu sediul in Dubai. Ridicarea interdictiei salilor de cinema se inscrie in cadrul politicii de deschidere a regatului, initiata de printul mostenitor Mohammed bin Salman, in ciuda opozitiei mediilor religioase conservatoare.


1 Comentariu la Dupa 35 de ani, primul film ruleaza in Arabia Saudita

  1. Fasbun

    Decat sa se chinuie in Arabia in plin desert mai bine veneau la noi. Uite spre exemplu un film ca Gladiatorul aparent cand se facea el tintea Oscar dar nu stiau ca e de Oscar, el costa 100 de mil$ apoi a fost mai scump. Dupa legile romane statul le dadea 25% doar sa mentioneze ca e facut in Romania, asta insemna cam 25.ooo.ooo$,deci aproape finalizarea filmului un profit bun indiferent de succes sau insucces.


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!