AcasăNewsDuminica in care se lasa sec de carne, pentru Postul Sfintelor Pasti

Duminica in care se lasa sec de carne, pentru Postul Sfintelor Pasti

Postul Mare, cum mai este cunoscut Postul Sfintelor Pasti, se apropie.

Astfel ca la doar o zi de cand credinciosii au mers la biserica cu coliva si au dat de pomana pentru cei Adormiti, de Sambata Mortilor, suntem in duminica Lasatului sec de carne. Este, practic, o prima etapa a Lasatei secului, in pregatirea pentru Postul Pastilor.

Duminica se lasa sec de carne, ceea ce inseamna ca de luni incepand, din 12 februarie, crestinii ortodocsi care se pregatesc sa tina post nu vor mai manca deloc carne si produse din carne. La finele saptamanii urmeaza Duminica Lasatului sec de branza, pe 18 februarie, pentru ca apoi luni, pe 19 februarie, sa inceapa Postul Sfintelor Pasti.

Preotii amintesc, insa, ca pe langa semnificatia infranarii de la a consuma anumite alimente, pe durata postului este impostant sa se aiba in vedere si latura spirituala a acestei perioada – si ca e bine sa se puna accent pe rugaciune si pe purificare sufleteasca.

sursa foto: banatulazi.ro

168 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger