AcasăNewsDSU reactioneaza fata de raportul Corpului de Control in cazul "Colectiv": Necesita...

DSU reactioneaza fata de raportul Corpului de Control in cazul „Colectiv”: Necesita clarificari

La cateva zile de cand au fost facute publice concluziile raportului Corpului de control al primului-ministru pe marginea incendiului devastator din clubul Colectiv continua sa apara reactii din partea celor vizati.

Daca pana acum seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta si-a expirmat in mai multe ocazii punctul de vedere pe marginea celor notate in respectivul document, de aceasta data in prima parte a zilei in curs a fost dat publicitatii un punct de vedere din partea institutiei.

Din documentul postat pe site-ul Departamentului condus de Raed Arafat rezulta, printre altele, faptul ca specialistii DSU care au analizat continutul raportului Corpului de control al primului-ministru, in cazul Colectiv, considera, de exemplu, ca ar fi unele aspecte care nu ar corespunde cu informatiile existente la nivelul Departamentului.

Mai precis, se anunta ca ar fi fost „observate mai multe aspecte care: 1.nu corespund cu informatiile existente la nivelul Departamentului pentru Situatii de Urgenta 2.contin recomandari ce nu corespund cu diferite acte normative sau care reglementeaza proceduri nationale sau internationale 3.necesita clarificari din partea colectivului care a redactat acest raport. Clarificarile sunt necesare pentru a intelege, la nivelul DSU precum si la nivelul altor institutii, in totalitate, sensul raportului si rationamentul care a stat la baza unor afirmatii si recomandari”.

Totodata, din documentul ce vine ca reactie la concluziile raportului Corpului de contrul al premierului rezulta si faptul ca se considera ca e nevoie de lamuriri suplimentare. „Este necesar ca, bazându-se pe experienta lor in domeniul situatiilor de urgenta, cei care au redactat acest raport, sa ofere clarificarile care sa permita DSU sa implementeze recomandarile si propunerile, in vederea atingerii scopului ca “mecanismele de interventie sa fie imbunatatite in continuare” (Raport – pag. 4)”.

Nu in ultimul rand, reprezentantii DSU aduc in discutie faptul ca institutia nu a fost consultata pentur a se afla un punct de vedere din directia acesteia. „Majoritatea neconcordantelor, neclaritatilor sau chiar a aspectelor care sunt neconforme cu realitatea si care au fost prezentate totusi in acest raport ar fi putut sa fie evitate daca, in conformitate cu uzantele in astfel de situatii, s-ar fi solicitat un punct de vedere al institutiilor implicate, inclusiv al DSU, pe un proiect al raportului, inainte ca acesta sa fie prezentat domnului Prim Ministru Dacian Ciolos pentru aprobare”, noteaza oficialii Departamentului pentru Situatii de Urgenta.

Va reamintim ca in cadrul raportului prezentat martea trecuta din directia Executivului, in privinta tragediei in urma careia 64 de tineri au pierit, se precizau urmatoarele aspecte: „interventia de urgenta in urma incendiului de la clubul Colectiv din Bucuresti din seara de 30 octombrie 2015 a fost in mare parte o actiune necoordonata, cu elemente de improvizatie a autoritatilor”, ca „Planul Rosu de Interventie nu a fost declansat imediat ci doar dupa parcurgerea unor etape”, dar si ca „seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU) a coordonat, la fata locului, doar activitatea de prim ajutor calificat si asistenta medicala de la locul evenimentului, nu toate activitatile de interventie”.

153 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger