AcasăNewsDSP Bucuresti, primele decizii dupa aparitia cazului "medicului fals"

DSP Bucuresti, primele decizii dupa aparitia cazului „medicului fals”

Situatia greu de imaginat – ajunsa la urechile romanilor in cursul acestei zile – aceea ca un italian ar fi pretins ca e medic plastician, ba chiar ar fi profesat in Romania a iscat nu doar o reactie din partea ministrului Sanatatii, care a declarat ca a aflat de caz din presa, ci si din partea Directiei de Sanatate Bucuresti, de unde s-a confirmat ca i-a fost eliberata o parafa barbatului respectiv.

Concret, DSP Bucuresti a anuntat public ca s-au facut verificari si ca in prima instanta s-a luat decizia mutarii functionarului care a solutionat cererea pretinsului medic, in martie 2018, si ca, totodata, s-a decis sa se faca o verificare a modului in care au fost eliberate codurile de parafa pe intreg anul trecut.

Iata comunicatul DSP Bucuresti:

„Codul de parafa atribuit domnului Matteo Politi a fost eliberat in data de 23.03.2018 de catre Biroul de Informatica si Biostatistica Medicala.

Conducerea institutiei a demarat o ancheta interna si a sesizat in conformitate cu prevederile legale in vigoare Comisia de disciplina de la nivelul DSPMB pentru analizarea modului in care functionarul public din cadrul biroului mai sus mentionat a solutionat solicitarea domnului Matteo Politi.

Mentionam ca functionarul public a fost mutat disciplinar , urmand ca pana la finalizarea cercetarii disciplinare sa-si desfasoare activitatea in cadrul altui compartiment.

De asemenea a fost dispus un control la nivelul Biroului de Informatica si Biostatistica Medicala pentru verificarea modului in care au fost eliberate codurile de parafa in cursul anului 2018.

Directia de Sanatate Publica considera regretabil acest fapt, conducerea va dispune toate masurile necesare pentru ca un astfel de incident sa nu se mai repete.”

Dupa ce „Libertatea” a scos la iveala cazul uluitor, si conducerea Colegiului Medicilor din Bucuresti a anuntat ca „institutia noastra si nici Colegiul Medicilor din Romania, potrivit informarii pe care am primit-o, nu au avizat ori autorizat respectiva persoana sa practice profesia de medic pe teritoriul Romaniei”.

198 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger