AcasăNewsDSK, eliberat pe cautiune si „robotizat”

DSK, eliberat pe cautiune si „robotizat”

Fostul sef al FMI, Dominique Strauss-Kahn, a fost eliberat pe cautiune. El va fi monitorizat  ca sa nu o stearga din SUA. Nevasta a depus in conturile statului american sase milioane de dolari!

Judecatorii au acceptat suma de un milion de dolari cash propusa de avocatii lui DSK, plus garantii bancare in valoare de cinci milioane de dolari, supliment de „asigurare” ca nu va incerca sa fuga din SUA. Banii si garantiile au fost depuse de sotia acestuia, jurnalista de origine americana Anne Sinclair, care este nepoata lui Paul Rosenberg, unul dintre cei mari comercianti de arta din Franta. Parintii ei, evrei, au fugit din Franta in timpul persecutiei naziste, stabilindu-se la New York. Anne se face exponentul opiniei franceze, care considera ca umilirea sefului FMI este un act deliberat, facand parte dintr-un complot. Deputatul socialist francez Claude Bartolone a declarat ca, la 29 aprilie, DSK i-a spus ca „Franta si Rusia ii pregatesc o conspiratie, inainte ca el sa-si anunte candidatura la presedintia Frantei”.

Isi plateste gardienii

DSK va fi monitorizat 24 de ore de catre o firma de securitate privata, platita tot de el, cu 200.000 de dolari pe luna. Camere video vor fi instalate in tot apartamentul unde va locui, iar la usi sunt montate alarme. El va purta un dispozitiv electronic de siguranta. Justitia americana a motivat aceste masuri reamintind „cazul Roman Polanski”. Acesta s-a sustras judecarii in SUA, tot intr-un scandal sexual. Acoperirea mass-media a acestui caz a egalat-o pe cea de la procesul lui Mark David Chapman, asasinul lui John Lennon!

author avatar
Adina Mutar
145 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger