Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Drepturile de autor au cazut in Parlamentul European

Drepturile de autor au cazut in Parlamentul European

Autor:

Legislativul european a respins proiectul care reforma drepturile de autor in Uniune Europeana, lege sustinuta de marile grupuri de presa dar nu si de mass-media independenta si start-up-uri si nici de militantii pentru libertatea internetului.

 

drepturi de autor Drepturile de autor au cazut in Parlamentul EuropeanReforma propusa prin proiectul respins de eurodeputati viza modernizarea legislatiei in materie de drepturi de autor in epoca revolutiei digitale. Ea este sustinuta de organizatiile editorilor de presa din UE, care spun ca mass media nu poate supravietui fara o ”remunerarea corecta”. Iar noile prevederi obligau practic platformele, gen Youtube de exemplu, sa-i remunereze mai bine pe creatorii de continut si in plus responsabiliza juridic platformele pentru continutul postarilor utilizatorilor. Si tot directiva in cauza mai prevedea si crearea unui nou ”drept conex” pentru editorii de presa, acesta urmand sa permita ziarelor, revistelor si agentiilor de presa sa fie remunerate pentru reutilizarea online a productiilor lor. Cazut acum la vot, textul va putea fi rediscutat si revotat  in sesiunea plenara din septembrie a PE. Pana atunci insa, Parlamentul European nu poate incepe negocierile pe tema nici cu statele membre si nici cu Comisia Europeana, asa cum preconizase.


1 Comentariu la Drepturile de autor au cazut in Parlamentul European

  1. Micutu

    Santeti asa de tampiti ca ati crezut ca Sfantul Ardealului e marca de pepsico atunci cand hunii prostetanti l-au facut marca inregistrata UE fara stiinta si peste custoadia Bor.


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 24-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!