AcasăNewsDrama intr-un spital rusesc: 23 de pacienti au murit in urma unui...

Drama intr-un spital rusesc: 23 de pacienti au murit in urma unui incendiu violent

Situatie cumplita intr-o unitate medicala destinata tratarii pacientilor cu probleme neurologice din Rusia. Un incendiu puternic a afectat una dintre cladirile spitalului, flacarile surprinzand inauntru mai multi bolnavi.

In timp ce in jur de 50 dintre ei au reusit sa scape, mai putin de jumatate dintre acestia alegandu-se cu arsuri de diferite grade, pentru 23 dintre victime medicii nu au putut face altceva decat sa constate decesul, din cate anunta presa locala.

Tragedia s-a declansat seara trecuta, in spitalul aflat intr-o localitate din regiunea Voronezh. Potrivit rt.com, o parte a pacientilor- cel putin 29 dintre ei – ar fi fost legati de paturi la momentul declansarii dezastrului, drept urmare ar fi avut putine sanse sa se elibereze si sa se salveze din calea valvataii.

Pacientii care au scapat teferi au fost mutati in alt corp al spitalului, in timp ce pentru cei care au suferit arsuri sau alte traumatisme ori rani, ca urmare a focului si a fumului degajat de incendiu, au primit primele ingrijiri de la ambulantele ajunse de urgenta la fata locului, inainte de a fi duse la alte unitati medicale, pentru continuarea tratamentului.

Cat priveste cauza declansarii incendiului, o comisie de ancheta urmeaza sa stabileasca acest aspect, dupa ce se vor face investigatii amanuntite. O ipoteza luata in calcul ar fi aceea a aparitiei unei probleme la nivel de alimentare cu electricitate.

67 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger