AcasăNewsDrama dupa accidentul de la Lupeni. Un miner a murit, alti doi...

Drama dupa accidentul de la Lupeni. Un miner a murit, alti doi sunt raniti

Dupa ore intregi de eforturi, incheiate inainte de ivirea zorilor zilei de vineri, echipele de salvatori au reusit sa ii aduca la suprafata pe toti cei trei mineri care ramasesera blocati in adancuri, la circa 400 de metri, dupa surparea de teren din galeria de la Lupeni.

Dramatic este faptul ca doar doi dintre ortaci au fost gasiti in viata, colegul lor, un barbat in varsta de doar 39 de ani, fiind scos fara suflare din mina.

Unul dintre raniti e in stare grava. A fost preluat de medicii de la ambulanta, iar dupa o prima evaluare, i-a fost indusa coma. Intre timp, a fost adus la Spitalul Floreasca, in Capitala, avand, din cate a explicat medicul Oprita, „sindrom de strivire” si probleme renale. Celalalt a fost dus la spital in Petrosani, fiind in stare stabila.

La primul dintre mineri – cel care a fost transferat in Bucuresti – s-a ajuns dupa aproape 7 ore de interventie, anunta reprezentantii ISU Hunedoara. „Minerul a fost descoperit constient si cooperant”, avand „multiple traumatisme si fracturi ale membrelor superioare si inferioare”, din cate mentioneaza aceeasi sursa.

Apoi a fost scos si colegul sau care a supravietuit accidentului, starea acestuia nefiind, cel putin dupa o prima evaluare, grava. „Acesta era constient si se afla intr-o zona protejata, nefiind afectat. La mai putin de jumatate de ora de la extragerea primului miner, urmatorul ortac a fost preluat de medicii SAJ care l-au transportat in stare stabila la UPU Petrosani pentru investigatii suplimentare”, mai mentioneaza reprezentantii salvatorilor hunedoreni.

sursa foto: Facebook/ISU Hunedoara

author avatar
Cristina Stefan
83 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger