AcasăNewsDragnea, te-au fript!

Dragnea, te-au fript!

Liderul PSD, prins pe picior gresit mai rau ca niciodata

Flerul imi spune ca ceea ce Romania a vazut sambata la televizor, dupa terminarea Comitetul Executiv National al PSD, reprezinta doar 10-12 la suta din ceea ce s-a petrecut in sala. Nu am motive sa cred ca iesirile Gabrielei Firea s-au rezumat doar la atat, la un ton artagos, esuat in provincialism, si la acuzatii care nu dovedesc nimic. De asemenea, nu am de ce sa cred ca PSD este intruchiparea democratiei de partid, si ca fiecare este liber sa-si expuna opiniile. Putini sunt liberi si dupa, cei mai multi ajung sa fie liberi de functia detinuta pana sa deschida gura.

Liderul PSD prins pe picior gresit mai rau ca niciodata

Acum s-a dovedit si ca Dragnea nu mai are vana. O fi el dictator, cum se maraie pe la colturi, o fi fost, numai ca si dictatorii au un termen de functionare. Dar liderul PSD pare sa nu-si fi dat seama de asta, afisand o atitudine pe care nimeni nu i-ar fi recunoscut-o in urma cu un an.

Hamesitii de partid

Partidul, evident, ramane de-a dreapta lui. Inca, dar nu se stie pentru cat timp. Si cand spun partid nu ma refer la cei peste 700.000 de cotizanti, nu ma refer la masa de simpatizanti si votanti care nu poate fi clintita din optiunea ei politica. Ma refer strict la nucleul formatiunii, cei care, de fiecare data, au avut de castigat cand si-au exprimat solidaritatea cu actiunile lui Liviu Dragnea. In permanenta, „El lider maximo” a gasit ceva de oferit ca recompensa pentru fidelitate.

Demolarea ministresei Carmen Dan o initiativa complet neinspirata ce va fi sanctionata masiv la vot

A oferit primarii, prefecturi, consilii judetene cu toate structurile lor din subordine. Nu este un secret ca noul uns in functie, in felul asta oferea si el mai jos, altora. A oferit functii in guvernele care s-au perindat, de la ministri si pana la consilierii cu care acestia si-au mobilat birourile. Directorate si posturi grele in deconcentrate, in agentii nationale, in intreprinderi de importanta strategica. Rand pe rand, Dragnea a inchis gurile vesnic flamande ale celor mai importanti hamesiti ai partidului, ca si pe cele ale baronilor, al caror singur ideal politic este sa ceara tot mai mult.

Sacul gol, foamete mare

Ce se va intampla insa cand Liviu Dragnea nu va mai avea ce oferi? Multora dintre foarte apropiatilor lui le este foame in continuare, iar foamea asta este foarte greu de stavalit. Foamea de putere nu se satura cu un blid de mancare sau cu vreun post de consilier la primarie, astea-s povesti. Aici discutam de o functie grea in partid, de la presedinte de filiala in sus, nu de vreun sofer acreditat sa transporte materia cenusie a vreunui ministru, plus geanta aferenta. Partea proasta a lucrurilor este ca nu-l mai vad pe Dragnea ce ar mai putea oferi, sacul e gol cam de multa vreme. Si, dupa cum s-a vazut, cu mirosul lor fin, nesatuii partidului au simtit momentul si isi cer tainul. Iar Dragnea, surpriza, nu a mai batut cu pumnul in masa.

Vrem omul nostru

Nu este obligatoriu ca Gabriela Firea sa se inscrie strict in aceiasi termeni, pe axa foamei de putere. Dar, dupa ultimele zvacniri patriotarde ieftine rau, incepi sa cochetezi cu ideea. Doar inocentii nu vad ca scandalul declansat de ea la Comitetul Executiv National este cu bataie lunga, iar miscarii nu ii poate reclama maternitatea. Ea este doar executantul. De ce atacurile virulente la adresa ministrului Carmen Dan? De ce, pe alocuri, este introdusa in ecuatie prietena ei, Speranta Cliseru, prefectul Capitalei? Simplu! Speranta Cliseru, care in urma cu un an a scapat prilejul de a se incurca in declaratii doar pentru ca procurorii au ratat flagrantul, este doar acoperirea, doar paravanul din spatele caruia Firea ataca Ministerul de Interne. Si spun ca primarita este doar executantul pentru ca ideea schimbarii ministresei nu-i apartine. In spatele miscarii se ascunde gruparea Pandele-Firea, cu asociatii lor. Pana la urma, Ministerul de Interne este cel mai puternic din guvern, de ce l-ar rata? De ce sa nu-si aduca omul lor? Cat timp sa o mai lase pe Carmen Dan sa mai stea acolo? Ca i-o da lui Dragnea la temelie? Ei si?

Nu miroase a bine

Vorbele Gabrielei Firea nu au impresionat pe nimeni. Sunt destui in partid care cunosc miscarile subterane ale consortului primar independent, Pandele. Sunt oameni care stiu de prietenia lui cu Gabriel Oprea, cel mai detestat personaj scurs din politica. Legaturile lui cu Ministerul de Interne, foste si multe inca actuale, sunt la fel de bine cunoscute. Nu spune nimeni ca acesta ar veni ministru, Doamne fereste, dar combinatiile astea in care apare Oprea niciodata nu au adus ceva bun.

In spatele cortinei

La toate aceste mutari pe tabla PSD, Dragnea, in mod surprinzator, nu a avut vreo reactie din care sa rezulte ca ar intelege ce se intampla. E bagat la inghesuiala rau de tot, dar partidul spune ca la ei e armonie, e bine si ii trimite scrisori de adeziune. Astia-s normali la cap? Daca ar fi vrut un joc cu adevarat inteligent, prin care sa fractureze gruparea Firea-Pandele, ar fi acceptat, ba chiar ar fi cerut el demisia ministresei Carmen Dan si, imediat, in locul ei si-ar fi adus omul lui. Si cred ca atunci am fi vazut puterea lui de a iesi din incercuire. Pare ca nici baronii lui de incredere, insa, nu i-au sarit in ajutor cu asemenea solutie. A ramas la mijloc, zambind prost si mustacind aiurea, lasand impresia ca totul este in regula. In realitate, ai lui l-au fript, dezvelindu-i slabiciunile. Nu mai conteaza ca greii PSD s-au opus destituirii ministrului Carmen Dan, asta este doar cortina. In spate, s-a vazut cum Firea a marcat in poarta propriului partid. E doar inceputul?

author avatar
Valentin Boeru
4.013 afisari

11 COMENTARII

  1. În viață, am învățat că cei care nu mai au nimic de pierdut sunt extrem de periculoși. Între Firea și Dragnea, care nu mai are nimic de pierdut? S-ar putea să fie o poveste cu final neașteptat.

  2. Maestrul Boeru a scremut o mostra de secretie literara de antologie, citez: „Si spun ca primarita este doar executantul pentru ca ideea schimbarii ministresei nu-i apartine. In spatele miscarii se ascunde gruparea Pandele-Firea, cu asociatii lor.” Adanc! Felicitari!

  3. Doamna Firea, ai facut cel mai reprobabil gest posibil. Suntem destui in partid care stim si cum te-ai strecurat in PSD, si cum ai ajuns la nivelul la care esti acum. Atacurile directe sau ocolite la adresa lui Liviu Dragnea nu denota altceva decat setea ta nemasurata de putere. Si pe asta o stim. Partidul are niste reguli pe care trebuie sa le respecti. Nu iti ataci partidul si nici liderul. Nu iti convin legile acestea nescrise, esti libera sa pleci. Nu va plange nimeni dupa tine, nici macar cei care te-au votat. Curand vor afla si ei care este diferenta intre ce ai promis in campanie si ce faci acum.

    • Cacum-as pe partidul vostru de penibili, mincinosi, jefuitori de tara, mitomani,semianalfabeti,semidocti……..! A platit el Tiranul si nu o sa platiti voi, clica de escroci si bagabonti, manelisti si betivani…..

  4. Tudore V,mai fa inca o data clasele 1-4,esti tatre la gramatica,bv tie,referitor la d-na Firuta abia acum am inteles de ce a stat camioneta si rulota in fata guvernului trei zi si nu a fost ridicata de primarie in 9 august ac.,ci numai dupa ce acestea si-au indeplinit.bine gandit d-na Pandele.Sant totusi curios unde vrei sa ajungi,ca tot ce ai declarat in fata presei nu sant decat cuvintele opozitiei

  5. un articol de nota 10 cu plus daca se poate. Bravo.
    Am o intrebare : daca erau 2 tururi de scrutin la alegerile anterioare mai apuca doamna Firea sa ajunga primar? ce ziceti?

  6. Clar, Firea e „sageata” lui Oprea…Daca iei in calcul si virarea catre hastag a sindicatelor din MAI si puparea poalei Izmenarului, chiar inainte de hotararea care l-a exonerat, ai tabloul complet. Se asteapta reintregirea Famigliei cu revenirea lui Maior si a finului (!) Ponta (care n-a fost capabil sa-si insaileze un partid pe persoana fizica), pentru care e musai sa se disloce o halca substantiala din PSD. Pentru noi, pare „de bine” ca statul „vertical si protectiv” e impartit in satisfacerea mofturilor politice intre Iohanis, Oprea, Ciolos si inca vreo cativa, poate ne mai slabesc pe noi… Si mai e un aspect pozitiv, faptul ca Grupul de la Cluj isi pierde credibilitatea chiar si in Ardeal, ca, sa-l mai sustii pe Ponta, cu „nasii” Maior si Oprea, cu „geniul” Dancu si cu preacinstitul afacerist Rus, au inteles chiar si clujenii poanta…
    P.S. Pana sa moara, statul asta ocult, e musai, sa se invartoseze?! Ca, dupa ce au infiltrat toate partidele, si-au „tras” presedinte, si-au pus „guvernul meu” fabricat SIE si si-au bagat partid propriu in parlament, acum incearca sa joace si la „veterani” prin reanimarea UNPR…Nici nu stii cum e mai bine cu securistii astia, sa ramana activi si sa te „faca” prin fisa postului, sau, sa se pensioneze si sa te „lucreze” ca hoby, ca au timp liber…

  7. Intesant,acum doua zile am aflat ca Gabriel Oprea a fost primit intr-un sindicat de-al politistilor ! Ar putea exista vreo legatura de prietenie intre Firea-Pandele si Coarnā ?

  8. mister Boeru, nu ai nicio logica ince spui, dar mai aflamsi noi cine sunt turnaturii din presa.
    cum adica sa isi aduca Dragnea „omul lui” in locul lui Dan, pai ea nu e omul lui?

  9. Problema politicianului e ca nu are decât 1~2 ani sa demonstreze planul practic pt care e votat. Daca promiti poduri canale aeroporturi, lumea asteapta sa le vada in 4 ani deci tu in 2 ani trebuie macar sa le incepi daca mai vrei sa pupi mandat ca dupaia vine Daia cu oaia care acum e cu porcu ?… Altfel si la domnu e valabil filtru de partid. Trebuie gasita atat onoarea cat si demnitatea sa stii cand sa pleci. Ati vazut ce tacticos a plecat vaca danga langa nu mai vrea sa plimbe creanga plimba drumu danga langa- cand a pleca Nuțica in Costa Rica? E asa de finuti sa fiti.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger