AcasăNewsDragnea sparge cartelul multinationalelor de pe piata fructelor si legumelor

Dragnea sparge cartelul multinationalelor de pe piata fructelor si legumelor

Liderul PSD isi va atrage multi dusmani

Uniunea dublului standard se cam duce dracului! Rand pe rand, statele membre realizeaza ca pot obtine mai mult, ca trebuie sa fie o voce auzita, ca au drepturi si ca merita sa si le ceara! Romania este una dintre victimele sistemului ipocrit care guverneaza la Bruxelles – ni se impune sa inghitim orice, de la ordine si amenintari fatise la produse slabe calitativ livrate la foc automat. Cartelul care controleaza piata agroalimentara din Europa vede Bucurestiul ca pe o groapa de gunoi in care deverseaza zilnic tot ce nu corespunde inaltelor standarde aplicate de la Viena incolo.

Liderul <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagpsd title=PSD data wpil keyword link=linked>PSD<a> isi va atrage multi dusmani

Din pacate, asta-i realitatea, ba chiar mai mult de atat! Spunem „ba chiar mai mult” fiindca pe aceasta piata s-a format o adevarata mafie care controleaza tot ce ajunge pe rafturile multinationalelor din retail. Cum poate fi posibil fara acordul si sprijinul acestora? Exclus, intermediarii lucreaza numai cu si pentru companiile de resort, impreuna au format un cartel care tine in afara producatorul roman, marfa autohtona. Prin taxe si suprataxe, printr-o serie de conditii imposibil de indeplinit, firmele noastre producatoare de fructe si legume sunt interzise la raft.. Multinationalele au linie directa de import mai ales cu Turcia si Grecia, dar si Spania, Italia etc.

Mafia vamilor l-a facut si pe Basescu

Fara sa mai dea doi bani pe jocul dublu facut de Tudorel Toader (tocmai ca reactie la sentimentul de lehamite care l-a cuprins), Liviu Dragnea l-a insotit pe ministrul Agriculturii, Petre Daea, intr-o vizita de lucru la Colibasi (jud. Giurgiu). Printre producatorii autohtoni, ascultandu-le pasul, promitand rezolvarea problemelor, oferind solutii si sperante.

Basescu n a reusit decat niste descinderi fasaite cu vamesi retinuti care radeau trufas la camerele tv

Dintre „taranii” cu palme batatorite si neajunsuri multe, presedintele Senatului a declarat razboi mafiei de pe piata legumelor si fructelor. N-a scapat de avertisment nici Vama, institutie considerata de multi „Vaticanul Romaniei”. Stat in stat, vamesii stiu ca sunt puternici si n-au frica de nicio autoritate de control, desi Dragnea a cerut inasprirea controlealelor la frontiere, in caz amenintand cu represalii: „Am auzit ca cei de la hipermarketuri vin si controleaza tot lantul de productie, de la solar si pana cand ajunge rosia pe raft. Dar intrebarea mea este – TIR-urile care vin de afara sunt controlate la fel, de la origine pana ajung pe raft, pe masa romanilor?” Toata lumea se plange de calitatea proasta si de faptul ca nu sunt sanatoase. Eu le transmit un ultim avertisment celor de la Autoritatea Sanitar-Veterinara, celor de la Protectia Consumatorului, Antifrauda si Vamile: daca intr-un timp foarte scurt nu vor reusi sa realizeze un sistem prin care in Romania sa nu mai intre marfa de contrabanda, ma refer in special la legume si fructe, daca nu vor fi in stare sa analizeze fiecare fructa, fiecare fruct, fiecare leguma care intra in Romania, sa nu mai intre ceva nesanatos, atunci mai bine sa plece acasa sau de unde au venit!”.

Un atac frontal si nimicitor la mafia vamilor a incercat si Traian Basescu, fostul sef al Statului nereusind decat sa creeze un spectacol televizat dezagreabil, cu descinderi de mascati si vamesi care radeau trufas in momentul incatusarii. Nu peste mult timp, cei mai multi dintre retinuti erau in libertate si repusi in functii, cu despagubiri cu tot!

PSD are o singura solutie

Pentru ca nu poate controla politica de vanzari a hypermarketurillor, guvernarea PSD are o singura solutie: sa-i ajute si mai mult pe producatorii locali, prin subventii si, de se va putea, o retea de magazine de desfacere!

„Trebuie sa incercam sa reusim sa nu mai existe in Romania acest standard dublu, si anume rosiile bune se pastreaza pentru tarile din Vest, iar in Romania vin rosii proaste si nesanatoase. E valabil pentru orice leguma, e valabil pentru orice fruct care intra in aceasta tara. Programul asta, cu 3.000 euro/ha, a fost bun, dar e doar de inceput. Ministrul Daea trebuie sa prezinte un program mult mai agresiv de sprijin al producatorului local, pentru ca nu ne batem cu o armata de copii, ne batem cu armate grele. Pana sa iasa romanii cu rosiile, pretul pe piata este unul. Cand ies romanii cu rosiile, aia vin la 1 leu. Inseamna ca este o mare bataie de joc. Dincolo de faptul ca sunt proaste, avem si evaziune fiscala si contrabanda la greu, ori eu sunt convins ca nu are rost sa cedam! Subventiile trebuie cel putin dublate si asigurat necesarul pentru conditiile de productie”, a promis Liviu Dragnea.

Din cate se pare, PSD va initia un program de sprijin extins la legumele, astfel incat producatorul local sa poata intra in forta pe aceasta piata. Se au in vedere inclusiv cele cinci luni de iarna, cand doar cu ajutorul solariilor incalzite marfa romaneasca poate concura cu cea din import.

Cum au driblat multinationalele legea in Romania

Pe cat de asteptata a fost, pe atat de inutila s-a dovedit legea care obliga  multinationalele din retail sa aibe la rafturi produse agricole romanesti in pondere de 51% din totalul marfurilor expuse. Hypermarketurile au impus o serie de conditii imposibil de indeplinit de catre producatorul roman, astfel ca legumele si fructele noastre tot n-au ajuns la raft.

Despre „Legea 51%”, Dragnea admite ca nu-i ajuta cu nimic pe producatorii locali: „”Isi bat joc de ea! Nu avem nicio sansa cu legea aia, ca producatorii romani sa aiba prioritate, pentru ca i se pun atat de multe piedici… Interesul este sa se vanda marfa de afara, iar daca mergi in Franta sau Germania si mananci o rosie de acolo, aia nu e la fel de gustoasa ca rosia romaneasca, dar oricum are ceva gust fata de rosiile care intra in tara noastra. E altceva in hypermarketurile de acolo”.

Asta e dublul standard care se aplica Romaniei si celorlalte tari din Europa de Est. De castigat au doar multinationalele, de pierdut, cumparatorul roman, producatorul local si economia nationala! Dar noi #rezistam in continuare, sa-i fie bine Laurei Codruta Kovesi, ca falcile noastre pot mesteca si cauciuc cu aroma de legume si fructe!

author avatar
Nicholas Cezar
3.341 afisari

9 COMENTARII

  1. Dragnea, lasa gargara asta obosita. Daca ai coaie, sparge mafia arabeasca/turceasca a legumelor si fructelor la care tine de sase Pandele, primarul din Voluntari. Daca nu-l stii, iti spun eu ca este sotul Gabrielei Firea. Felicitari ca anunti din timp cum le vei lua pielea pe bat, tocmai le creezi timp suficient sa dispara actele, firmele, patronii, banii si marfa.

  2. Da ma, bine!
    De 3 ani Dragnea tot sparge la nationale, la autostrazi, drumuri si spitale si noi o ducem tot ma prost.
    Bla-bla pe banii veniti in plic de la PeSeDeu.
    Trageti acuma tare baieti de la National ca in curind se inchide robinetul. Stati sa vedeti voi dupa europarlamentare.

  3. „Dintre „taranii” cu palme batatorite si neajunsuri multe, presedintele Senatului a declarat razboi mafiei de pe piata legumelor si fructelor. N-a scapat de avertisment nici Vama, institutie considerata de multi „Vaticanul Romaniei”.”

    presedintele Senatului?????
    Adica Dragnea a devenit in mintea ziaristului de doi bani si restu’ caramele, deja presedinte de Senat. Cum ai facut dom’le asta?

  4. Cum ii mai apuca pe toti spartul cand vin alegerile de tot felul….Pana atunci sunt totii in cardesie cu tot felul de cercuri de interese din toate domeniile, ca doar banu’ nu are miros si nici culoare politica…
    Toate aceste spargeri, trebuiau sa se intample de mult, daca nu ne conduceau de-a lungul timpului niste tradatori de neam, din toate partidele.
    Acum este prea tarziu, nu putem decat sa ne obisnuim cu traiul de colonie.

  5. Tinem cu toti minte actiunea ,,vama ” a capitanului de debarcader, Basina infuriata . Caricioptere , catuse , discursuri belicoase impotriva mafiei legumelor si fructelor, a multinationalelor. Si , un mare FAS pentru prostii care ii voteaza pe comunisti, cei 2, 5 milioane de handicapati pe care o parte ii vom vedea in Craiova fieful comunistilor. Aici a furat milioane de euro Olga Bancic- vasilica la staadionul cu defcte de constructie si cu gazon de lumea a treaia . Deja galeriile din Banie au primit ordin de ,,lupta ” la nivelul creierelor lor. Speram sa avem primplanuri si sa vedem ce mutre contorsionate de ura si bale exista in aceasta masa de handi . S – ar putea ca in cativa ani cand se va infiinta Statele Unite ale Europei , astia sa se ceara la rusi, nefiind invatati sa fie condusi de romani destepti ci de loase ca etalonul prostiei , Danciloasa citititoarea fara minte.

  6. Sparge vara toamna ca iarna primavara ne sparg ei buzunarele ne lipesc stomacu de sirea spinarii, iereia coada la cartoafe de la Tutankamon din Egipt.Cartofii faraonului ierieau cu 2,70 si noi. Timp ce cartoafele romanesti vech8 ierieau 3,5 lei chilu.

    • Ajuta-ne , Boje ! Sa ne sparga mioriticii rozeta si sa ne umfle falcile la toate lichelele mancurte care taiem frunza la caini prin presa romaneasca in loc sa ne ocupam de recoltarea steviei pe malul stang al Nistrului .

  7. Ar fi un sprijin real sa se asigure colectarea producției micilor producători. Ar fi un sprijin real sa se facă un fel de bursă ori, mai bine de centru de colectare, prin care sa se comercializeze producția românească spre hipermarketuri. Ai noștri produc puțin pentru că nu pot vinde ce produc iar marile lanțuri se bazează pe cantități mari pe care ai noștri nu le pot produce decât însumat.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger