AcasăNewsDragnea s-a pus premier

Dragnea s-a pus premier

Viorica Dancila, la cratita Guvernului

Dupa o chibzuinta matura de-o noapte, pesedistii au gasit o Margaret Thatcher autohtona: Viorica Dancila, politiciana first class nascuta si crescuta in Teleorman, deci tocmai buna pentru functia de premier in era Dragnea.

Viorica Dancila la cratita Guvernului

Europarlamentar PSD la al doilea mandat, Viorica Dancila este o doamna cumsecade care a vazut lumina zilei in Rosiorii de Vede, Teleorman. Cand s-a facut mai marisoara, a urmat facultatea Forajul Sondelor si Exploatarea Zacamintelor de Hidrocarburi din Ploiesti, dar aptitudinile politice deosebite si ascultarea de Liviu Dragnea au dus-o nu langa sonde ci direct in Parlamentul European, via PSD. Din putinul aflat la nivel public nu se pot deduce calitatile care au impus-o in functia de prim-ministru al Romaniei. Probabil le stie doar Dragnea si in plus sa nu uitam ca, de fapt, Guvernul este al PSD si nu al Romaniei, dupa cum proaspat au demonstrat social-democratii, a doua oara intr-un singur an. Cat despre viitoarea premierita, din moment ce a fost fotografiata de mana cu Rovana Plumb si acceptata de aprigele Gabriela Firea si Lia Olguta Vasilescu (despre care s-a aflat ca i-au pus unghiile in gat lui Dragnea si l-au santajat nu numai cu debarcarea lui Tudose, ci si cu numirea unor viitori ministri), este clar ca Dancila face parte din randul amazoanelor PSD. Ca urmare, Romania va fi calarita acum (nu se stie cate luni …) de Viorica Dancila. Asta insa doar daca privim calul din fata. In schimb, cine are vederea buna, il vede pe Liviu Dragnea cocotat in sa, mai la coada ca sa nu ultragieze pe fata legile tarii dar cu fraul si biciul la el. La fel de cert este ca PSD a fost hotarat sa-si schimbe pantalonii pe fusta dupa episodul Tudose din moment ce contracandidata Vioricai Dancila a fost Ecaterina Andronescu. Interesant, sau mai bine zis amuzant, este ca Dancila a fost propusa de fostul rebel Niculae Badalau – drept pedeapsa probabil pentru faptul ca a indraznit sa muste mana care l-a ridicat si hranit. Mana aflata, evident, in posesia lui Dragnea.

Iohannis a vorbit de-a tacut

Demisia premierului Tudose l-a obligat pe seful statului sa deschida si el gura, intr-un mod si mai economic decat stilul deja cunoscut. Pe scurt, la propriu si la figurat, Klaus Iohannis i-a asigurat pe romani ca este ingrijorat de esuarea si a celui de-al doilea guvern marca PSD si a subliniat necesitatea ca Romania sa aiba in dotare un guvern. ”Evident ca e nevoie de un Guvern, pentru a scurta situatia de incertitudine. Eu vreau sa avem o procedura rapida, care va duce la stabilirea unui nou Guvern. Vreau sa previn posibile urmari economice negative ale acestei crize generate iar in interiorul PSD. L-am desemnat pe Fifor ca interimar”, a comentat Iohannis situatia intr-un stil care l-ar fi facut invidios si pe Caragiale, autorul cunoscutei schite ”Telegrame”. Odata lamurita intrega situatie, Iohannis a anuntat ca va convoca, astazi, partidele parlamentare la consultari. Invitatie care nu va strica insa prea mult programul partidelor, chiar daca a fost facuta din scurt, dat fiind lapidarul stil prezidential.

Leul, lesinat in fata victoriei PSD-ului

Desi lumea ii confera rang de rege, leul a sucombat brusc la auzul demisiei premierului. Vorbim binenteles despre leul nostru national, ajuns o biata mata jigarita in jungla politica romaneasca. Evenimentul a avut loc dupa debarcarea lui Mihai Tudose, implicit a Guvernului, de pesedistii facuti pres in fata lui Liviu Dragnea. ”A castigat PSD-ul”, au declarat in cor social-democratii, la finalul sacrificarii lui Tudose. O indiscutabila victorie de partid platita insa cu deprecierea monedei nationale, care ieri a atins un nou minim istoric: 4,6599 lei. ”Este o reactie la mediul politic”, au comentat analistii financiari, care au adaugat si ca reactia va fi una pe termen scurt. Chiar si asa, tot ei spun ca este posibil ca leul ”sa sara mai mult si sa faca noi maxime”, perspectiva extrem de imbucuratoare pentru toti romanii indiferent de ce parte sunt: a lui Dragnea sau a lui Tudose.

Pahontu, un ”veninos” care musca periodic PSD-ul

Constient ca doborarea celui de-al doilea guvern propriu suna ca dracu’, Liviu Dragnea a intins un deget acuzator catre generalul Lucian Pahontu, directorul Serviciului de Paza si Protectie. Despre care liderul PSD spune ca este un personaj ”veninos” si un veritabil ”om negru” obsedat de fabricarea unor ”planuri malefice impotriva PSD”. ”Acest Pahontu reprezinta forte ilegitime, ameninta, manipuleaza, influenteaza, l-a impachetat pe Grindeanu si a facut-o si cu Mihai Tudose” a perorat Dragnea in fata pesedistilor inmarmuriti de dezvaluire. Curios este insa ca, desi da drept sigura activitatea malefica a lui Pahontu, Dragnea a avut grija sa-l scoata pe presedintele Klaus Iohannis (seful directorului SPP) din ecuatie, spunand ca seful statului nu are cunostinta de ”actiunile nelegitime” la care se deda personajul care ar trebui sa se preocupe doar cu paza lui.

Stangistul PSD trage Romania pe dreapta

Reglarea pe repede-inainte a conturilor interne pesediste a pus Romania intr-o situatia de-un penibil absolut: delegatia nipona condusa de insusi premierul Japoniei s-a trezit pusa ieri in situatia de a nu mai avea cu cine sa discute! Asta pentru ca Romania a fost lasata peste noapte fara premier de catre pesedistii condusi de un Dragnea dornic sa-i bea cat mai repede sangele lui Tudose. Rezultatul: Dragnea s-a imbatat de bucurie iar inaltul oaspete Shinzo Abe s-a vazut nevoit sasi piarda la Muzeul Satului timpul alocat intalnirii programate la Guvern. Obisnuit cu rigorile protocolului din Teleorman si nu cu acelea impuse de traditia si diplomatia japoneza, Liviu Dragnea a minimalizat impardonabila gafa. ”Vicepremierul japonez s-a intalnit si cu vicepremierul Romaniei, premierul s-a intalnit si cu presedintele Romaniei. A fost o intalnire si cu niste companii importante, si cu ministrul Economiei s-au intalnit si eu cred ca a fost o intalnire buna si sper cu efecte pe viitor”, a decretat fostul sef al CJ Teleorman, adaugand si ca stie mai multe tari ”in care s-a mai schimbat Guvernul…”. Mai interesant ar fi fost sa ne spuna cate tari si-au permis sa aduca un asemenea afront unei delegatii conduse de premierul Japoniei (o premiera in cazul Romaniei) si din care au facut parte oameni de afaceri interesati de investitii. Interesati cel mai probabil la timpul trecut dupa primirea plina de respect ”made in Teleorman”…

Tariceanu, flituit pe fata

Desi au nevoie ca de aer de voturile parlamentarilor ALDE, Dragnea si pesedistii lui nu dau de fapt nici doi bani pe partenerii lor de guvernare. Dovada: nu se obosesc nici macar sa mimeze de ochii lumii consultarea lui Tariceanu & Comp. Ca atare, desi oamenii lui Calin Popescu Tariceanu au anuntat ca joi va avea loc o sedinta a Coalitiei, in care sa se discute situatia creata in urma demisiei premierului Tudose, pesedistii au decis pe cont propriu desemnarea Vioricai Bancila. Un nume pe care, cel mai probabil, Tariceanu si ALDE l-au aflat de la televizor.

author avatar
Simona Badulescu
950 afisari

2 COMENTARII

  1. Romania în toate timpurile sale istorice a avut nevoie de OAMENI de STAT cu vocatie, talent si daruire pentru interesul general. Acum mai mult ca oricand trebuie sa fie depuse eforturi concertate, atat din partea OAMENILOR POLITICI care pot dovedi CARACTER, CLAR VIZIUNE, CAPABILITATE si BUNA CREDINTA (ce lipsesc cu desavarsire) cat si din partea celor mai iluminati romani apolitici ai SOCIETATII CIVILE, pentru a concentra energiile pozitive la nivel national si a pune în operă gandirile si proiectele lor valoroase in vederea SALVARII, REDRESARII ROMANIEI care de 28 de ani datorita, IMORALITATII, SUBMEDIOCRITATII , IMATURITATII si MAFIOTISMULUI din SISTEMUL POLITIC, se află într-o continuă prăbuşire ABISALA.

  2. Daca nu este ca Macovei, Guseth sau pruna nu este buna,nu?
    Analizele dvs monarhisto-progresiste ne-au aratar cam de ce parte a baricadei sunteti.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger