AcasăNewsDragnea, repetitiv si fara fond

Dragnea, repetitiv si fara fond

Liderul PSD pune pieptul la mitraliera ca Aleksandr Matrosov. Si?

Va mai amintiti scena din Braveheart, cu William Wallace in fata micii ostiri scotiene, inainte de batalia de la Stirling? Calare pe cal, si-a tinut discursul mobilizator pret de cateva minute, facandu-i pe scotienii care voiau sa plece sa inteleaga de ce lupta. Cu un curaj nebun, scotienii au zdrobit armata lui Eduard Picioare Lungi, incomparabil mai bine dotata, nu inainte de a-si ridica kilturile si a le arata englezilor fundurile dezgolite. Si asta, nu neaparat ca sa-i oblige sa lupte.

Liderul <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagpsd title=PSD data wpil keyword link=linked>PSD<a> pune pieptul la mitraliera ca Aleksandr Matrosov Si

Secventele cu William Wallace mi-au trecut prin fata ochilor pret de cateva secunde, in timp ce Dragnea vorbea la Consiliul National. Am asemuit personajele. Furat de imagini, imi imaginam ca dupa cateva minute PSD va declansa atacul. Unul nimicitor, unul devastator, in urma caruia statul paralel va fugi peste dealuri, cu toate armatele lui mai bine inzestrate.

Iohannis nu se agita prea tare e la fel de sfidator ca si pana acum

Ce mi-e una, ce mi-e alta

Nu a fugit nimeni. Si nici PSD nu a declansat vreun atac. Dupa un discurs ce mi se pare ca a sarit de o ora si jumatate, bravele trupe pesediste erau deja plictisite. Cred ca de vina sunt eu, pentru ca mi-a zburat mintea si am visat la lucruri frumoase. Apoi, mi-am dat seama ca nici nu ai cum sa mobilizezi suflarea socialista a tarii daca nu ai ce sa ii spui. Dragnea a uitat sa vina cu ceva nou, cu ceva palpabil, vizibil. A reluat aceleasi teme, dar altfel cosmetizate. Luati discursul de la alegerea lui ca lider al PSD si veti descoperi aceleasi lucruri prezentate acum ca si cum ar fi noi. Luati si discursul de la lansarea Programului de guvernare si nu veti gasi decat deosebiri de forma, de prezentare.

Luati si Programul de guvernare pana in 2020, apoi pe cel al Vioricai Dancila, ce se intinde pe vreo 30-40 de ani. Nu este nicio deosebire intre ele, dar nici fata de discursul lui Liviu Dragnea din Comitetul Executiv. Dupa ce le-ati lecturat pe toate, comparati-le cu discursul liderului PSD de la mitingul din vara, din 9 iunie. La fel, deosebirile sunt doar de forma, nu si de continut.

Nu le-a dat voie gramatica

Mi se pare aberant sa calci pe accelaratia patriotismului vorbind despre autostrazi, despre sute de kilometri care vor fi gata cat ai bate din palme. Viorica Dancila cere ultimativ 100 de kilometri pana la sfarsitul anului, daca nu, slujbasii de la CNAIR se plece acasa. Cred ca pot pleca de pe acum, sunt gata doar trei. Vorba unui amic, panglicile folosite la inaugurare au ajuns mai lungi decat kilometri construiti, iar singura solutie ar fi sa fie mai late. Dragnea s-a sucit in vorbe despre autostrazile care ar trebui construite. De fiecare data numai la modul conditional prezent sau conditional perfect, crezand ca scapa cu asta. Niciodata la prezent, ca sa mai ramana ceva si pentru data viitoare, intr-un alt discurs. Intrebarea este alta, cu mult mai simpla. De ce nu au fost construite pana acum, nu le-a dat voie gramatica limbii romane?

Patriotismul de parada

Apoi, tot la fel de fals mi se pare sa pozezi in ocrotitorul natiunii devenind ingrijorat de alimentele nocive care patrund pe piata romaneasca. Cum e posibil sa nu ne gandim la copiii si batranii care consuma asemenea alimente? Dragnea, noi, consumatorii, ne-am gandit mereu, dar voi, PSD, la ce v-ati gandit in cei 20 de ani de cand produsele astea sunt in rafturi si le-ati lasat acolo? In acelasi registru de revolta patriotarda se inscrie si nemultumirea liderului PSD ca multinationalele isi trimit profitul afara din tara, in loc sa fie impozitat aici, unde firmele isi fac afacerile. Atata ipocrizie, mai rar. Externalizarea profitului nu a inceput ieri, stia si PSD la fel de bine cum stia si opozitia. Si? Vreo lege, ceva? Cat a fost Kovesi in functie, sunt de acord, orice miscare era blocata. Dar au trecut sase luni si nimeni nu a vazut vreun dosar deschis, desi faptele si firmele sunt arhicunoscute. E straniu cum de Dragnea a capatat abia acum curajul sa scoata limba la UE si sa-i faca scandal. Cu ce sa asociem cutezanta lui zdranganitoare de ultim moment? Cu apropiata sosire a lui Adrian Zuckerman, noul ambasador american? N-am stiu ca ambasadorii au treaba si cu asta.

Suspiciuni rezonabile de cioara vopsita

Speachul lui Dragnea nu se putea incheia fara suspendarea lui Iohannis. De data asta, liderul PSD o vrea si o cere. Mie mi se pare jenant. Iohannis putea fi suspendat inca din prima zi de mandat, cand i-a spus lui Tariceanu ca a intrat intr-un meci care nu ii apartine, intrucat el are o disputa cu PSD, pe care il vrea desfiintat. Atunci nu mai era vorba de tradare? Nerecunoasterea votului democratic nu este inalta tradare? Poate n-o fi decat sfidarea intereselor nationale. Permanenta desfidere a Romaniei, incepand cu incalcarea Constitutiei, instigarea la revolta si terminand cu blamarea guvernului si a tarii, nu se numesc tot inalta tradare? De ce a fost nevoie de atata asteptare si joc de glezne? Poate n-or fi intrunite elementele constitutive ale infractiunii, nu vreau sa ma pronunt, dar exista suspiciuni rezonabile ca liderul PSD a umblat cu cioara vopsita. Iohannis ba trebuia, ba nu trebuia suspendat. Plimbatul natiunii cu acadeaua ma face sa cochetez cu ideea ca Dragnea o fi jucat la doua capete. Mergand pe varianta ca vor incepe cercetarile in urma plangerii penale si se vor demara procedurile de suspendare, povestea se va intinde pana la expirarea mandatului lui Iohannis. Si atunci, pe cine zici tu ca suspenzi, Dragnea? Las-o mai domol, ca n-ai avut nici macar curajul sa-ti ridici kiltul, ca William Wallace, ca sa-i arati dusmanului fundul dezgolit.

author avatar
Valentin Boeru
2.205 afisari

10 COMENTARII

  1. Nu avea cum sa-l suspende pe sasalaul analfabet functional asa repede.Sunt multe cauze ce au stat la asteptari indelungate pentru suspendarea bashinii sasului,fiind obligati sa rezistam mirosului puternic otravitor,dar principala cauza a fost si ramane inca lipsa sprijinului extern-in principal din partea marelui licurici.Ce sa faci atunci cand stapanashii coloniei,cei din uie,vor sa aiba nu numai puterea principalei institutii cu care poti tine teritoriul la ordine=justitia,urmeaza serviciile secrete si altele adiacente,dar si parlamentul,guvernul si tot.Se pare ca undeva s-a produs o schimbare de directie si a venit momentul,odata cu sosirea noului ambasador al usa,ca sa se transeze odata aceasta lupta dintr-un razboi indelungat,sau viceversa.Sa speram ca vor urma perioade mai linistite pentru ca tara sa inainteze un pic fara blocaje,talpi si alte obstacole,dar nu cred.

  2. ” Regimul Dragnea recurge la Ordonanta de Urgenta incercand sa consolideze EDIFICIUL UNEI DICTATURI CE INVOCA ALIBIUL POPULAR SPRE A INSTITUI FARADELEGEA . Constitutia Romaniei , NICIODATA ELIBERATA DE LESTUL FESENIST , pune la dispozitia lui Liviu Dragnea si colegilor sai CALEA DE ATAC IMPOTRIVA DEMOCRATIEI CONSTITUTIONALE . Romania este guvernata DE O CLICA CARE SE INTRUNESTE IN BIROUL POLITIC AL PARTIDULUI UNIC . DE LA JUSTITIE PANA LA CAMERE SI CURTEA CONSTITUTIONALA , ACTORII DIN STAT SUNT FIE NEUTRALIZATI , FIE COMPLICI AI ACESTEI OPERATII DE LUARE IN CAPTIVITATE A UNEI NATIUNI ” ” Regimul Dragnea ESTE UN CAPAT DE DRUM ISTORIC , in care putem recunoaste IMAGINEA UNUI STAT OBSEDAT DE SCOPUL SUGRUMARII SOCIETATII PE CARE AR FI FOST CHEMAT SA O PROTEJEZE . Iar aceasta PATOLOGIE POLITICA SI INSTITUTIONALA este inseparabila de EXISTENTA CADRULUI CE A INCURAJAT , IN DECENIILE DE DUPA 89 , SUPRAVIETUIREA FESENISTA A UNEI FORMULE DE PRADA , INTEMEIATA PE FRAUDA , CORUPTIE , CLIENTELISM , CENTRALIZARE . CONTINUITATEA ACESTEI RETETE DE SUBDEZVOLTARE EXPLICA ESECUL DE REFORMARE A STATULUI ”- articol publicat de Ioan Stanomir in Contributors la data de 11 decembrie 2018. Pana si Presedintele de onoare al PSD , Ion Iliescu , are o prima reactie fata de situatia creata de Liviu Dragnea prin ASALTUL INDREPTAT IMPOTRIVA STATULUI ROMAN PENTRU A-SI REZOLVA PROBLEMELE PENALE . Iliescu a declarat recent pentru ziarul francez Le Figaro ca ” Este o perioada dificila si confuza pentru PSD , CARE TRAIESTE CEA MAI GRAVA CRIZA POLITICA A SA ”. ” POZITIA PERSONALA A LUI DRAGNEA , CU PROBLEMELE SALE JURIDICE , A CREAT FRACTURI INTERNE IN PSD ”. Ametit de cimpoaie cu burdufuri rasuflate , ce kilt sa mai ridice bietul imparat gol in cutezanta-i zdranganitoare ? Varianta castigatoare : picioare lungi si fuga peste dealuri !

  3. Cu Iohannis treaba e simpla – toti spionii romani din Germania, inclusiv diaspora asa-zis germanofona au bagat in cap germaniei ca Iohannis e ultimul lor cap de pod si fara el romanii vor deveni pro-americani 100%. Basina asta propagandistica e falsa din 100 motive, dintre care dau doar trei: toti romanii sunt la fel, uniti in cuget si simtire, deci trebuie renuntat la iluzii. „Incetarea prieteniei” e inceputul unei perioade forte bune, fara hoti, criminali si dezinformatori. Cand romanii nu te mai pot fura, oricum trec la urmatorul. Cand le-au trimis Sarkozy-ul acasa au devenit anti-francezi si asta a fost norocul Frantei, care aproape a prins Germania din urma si a devenit o voce tot mai puternica, chiar si in perioadele de criza maxima. Germania sa nu uite ca inaintea crizei provocate de americani si asistate de trepadusi (la vremea aia, directori executivi acum) ca romanii, ea era o forta economica si politica; apoi au inceput mistourile, chitaiturile la cate o remarca germana si deodata lucrurile s-au surpat. Au vrut sa o arunce si impotriva altora, europeni sau nu, ma felicit ca nu am lasat-o si o felicit ca nu m-a omorat de furie, si apoi sa o lase sa se macine singura, prin insurectia bavareza, grupurile naziste din institutiile militare si altele la fel. E nevoie din nou de Germania, asa cum e nevoie si de Franta si de Marea Britanie. Insa daca Germania vrea sa isi ocupe din nou locul trebuie sa iasa din jocul periculos in care e prinsa: sa abandoneze orice iluzii si contacte cu romanii sau imagini prefabricate despre „ce ar face un occidental in situatia asta”, pe care romanii si alti manipulatori le intaresc ca pe niste reflexe conditionate, sa se coordoneze politic cu tarile mari rezonabile (inclusiv neoccidentale, ca din cate stiu Europa nu e o insula sau un asteroid in spatiu) si economic cu cele slabe – inclusiv prin mutarea unor investitii din tarile care o submineaza spre cele care ar respecta-o in noile conditii, nu conform unor carti de istorie scrise in secolul trecut – avantajul e ca pe stil nou de fapt sunt chiar mai multe.

  4. Rar mi-a fost dat să citesc așa aberații, marca cuiva care ziceam că se ”respectă”, adică Anonymus…când, tocmai tâmpita aia nazistă de Merkel împreună cu păcăliciul Franței zis Sarkozy, au distrus și își distrug țările, HABAR NE-AVÂND CE ÎȘI DORESC PROPRII CETĂȚENI!
    LA FEL ESTE ȘI LA NOI! AU PIERDUT CONTACTUL CU REALITATEA ȘI MĂNÂNCĂ NUMAI RAHAT…mint, manipulează, una vorbesc la arătare, și alte dau la gioale, în ascuns, prin legi! HUUOOO!!!

  5. COMISARUL .RO , astazi , ora 08:07 : ” INFORMATIE . Dancila REFUZA sa semneze amnistia si gratierea ! Dragnea vrea sa-l suspende pe presedinte ca sa se puna prim-ministru ! Viorica Dancila le-a spus duminica , inaintea Consiliului National , lui Dragnea si Tariceanu , ca NU va semna o ordonanta de amnistie si gratiere . La discutie a fost prezent , intre altii , si ministrul Justitiei , Tudorel Toader . Dragnea i-a spus sa intocmeasca documentele , ca pentru restul raspunde el . Discutia a fost foarte tensionata , Dragnea adresandu-i-se de mai multe ori lui Iordache , caruia-i zicea : Ti-am spus eu ca asa se va intampla si nu m-ai crezut ! Dragnea va apela la planul 2 . Adica suspendarea presedintelui , inlocuirea cu Tariceanu , caderea Guvernului si preluarea puterii . Asa cum deja a lasat sa se inteleaga din discursul de duminica . Amenintarea cu punerea sub acuzare pentru inalta tradare a presedintelui a fost doar preambulul . IN REALITATE NU SE VA INTAMPLA ASTA . Dragnea si Tariceanu STIU CA NU MAI AU DE MULT DOUA TREIMI DIN VOTURILE DIN PARLAMENT , ADICA NUMARUL NECESAR PENTRU A-L INDEPARTA PE PRESEDINTE IN ACEST MOD .” Sondajul de la Antena 3 A UMILIT POSTUL CU PROPRIILE ARME , 56,75 % NU SUNT DE ACORD CU PUNEREA SUB ACUZARE A LUI KLAUS IOHANNIS PENTRU INALTA TRADARE . ” Cine il cunoaste pe Dragnea si-ar fi dat seama ca duminica el a atacat-o non-stop pe Dancila , anuntand practic despartirea de ea .”

  6. Presedintele Klaus Iohannis a anuntat marti dimineata , la Viena , CA VA MERGE LA TOATE SEDINTELE DE GUVERN . ” Am solicitat agenda , cred ca trebuie sa vedem lucrurile IN PERSPECTIVA . Ne pregatim pentru presedintia UE si chiar daca suntem pregatiti , lucrurile nu vor fi simple .AM CONSTATAT DIN PARTEA DOAMNEI PREMIER O DORINTA DE COLABORARE . IN REPETATE RANDURI M-A INVITAT SA COLABORAM . IATA CA VOI COLABORA . VOI MERGE LA SEDINTELE DE GUVERN .” Membrii Guvernului sunt in extaz , nu sperau la asemenea onoare si colaborare fructuoasa !

  7. DOSARELE „REVOLUTIEI” SI MINERIADELOR DE CE NU SUNT FINALIZATE. TREBUIE JUDECATE DE TRIBUNALUL PENAL INTERNATIONAL DE LA HAGA, ASA CUM A FOST SOLUTIONAT SI DOSARUL Milosevici.
    SITUATIA PT RO ESTE DEZASTROASA DEOARECE POLITICA ESTE DOMINATA DE NULITATI UMANE SI CLASA POLITICA ESTE ALCATUITA DIN GRUPARI INFRACTIONALE DE TIP MAFIOT MAI CEVA DECAT A FOST IN ITALIA.

  8. Presedintele Klaus Iohannis si-a incarcat arma . Este gata sa ia decizia care va spulbera odata pentru totdeauna actiunile anti-justitie ale PSD . A anuntat , marti , de la Viena , ca , IN PERIOADA URMATOARE O SA FIE DECLANSAT UN REFEREDUM PE JUSTITIE , ASA CUM I-AU SOLICITAT MAI MULTE ORGANIZATII CIVICE .

  9. Sunt atatia prostovani care se dau analisti ca te apuca graeata ! Repeta la infinit fie sloganurile lui rares bogdan, toate sloganuri securiste, fie textele lui gadea bazate pe asa zise dezvaluiri bomba ! Mare mizerie!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger