Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Dragnea pune piciorul in prag

Dragnea pune piciorul in prag

Autor:

Liderul PSD incearca sa tina in frau majorarile salariale de care au beneficiat parlamentarii odata cu recenta schimbare a legislatiei.

 

dragnea2 Dragnea pune piciorul in prag

Liderul PSD recunoaste ca parlamentarii au sarit calul cu marirea salariilor

Noua lege a salarizarii i-a lasat mofluzi pe cei mai multi romani, dar nu si pe parlamentari. Care pe langa marirea indemnizatiei beneficiaza si de majorarea sumei forfetare. Pe scurt, conform noii legi cheltuielile pe cap de parlamentar ajung la aproximativ 50.000 de lei pe luna, asta desi indemnizatia este de doar 9.150 de lei. Realizand ca se sare prea tare calul, Liviu Dragnea a propus conducerilor celor doua Camere plafonarea sumelor forfetare pentru. ”Nu cred ca odata cu marirea indemnizatiei s-au marit si costurile cu cazarea in Bucuresti”, a comentat Dragnea. Bunele intentii i se vor putea concretiza insa de abia la toamna, in sesiunea parlamentara. Pana atunci, alesii se vor bucura nu doar de vacanta ci si de indemnizatia si suma forfetara marite pentru ca unde-i lege nu-i tocmeala atunci cand este vorba de privilegiile lor.

Impozitul pe venit moare inainte de a se naste

Dragnea spune si el ca impozitul pe cifra de afaceri nu se va aplica daca masura nu este viabila: ”Am avut o discutie foarte aplicata cu Mihai Tudose. Daca acele masuri vor afecta economia in alta zona, atunci nu vor fi aplicate”. Dragnea a adaugat insa ca se cauta solutii care sa determine toate companiile, inclusiv cele mari ”care au o cifra de afaceri de 580 de miliarde dar declara profit 9 miliarde”, sa-si plateasca impozitele ”cinstit”. De aceeasi parere este si Calin Popescu Tariceanu, care spune si el ca povara impozitului pe profit suportata de firmele cu capital romanesc este de trei ori mai mare decat in cazul firmelor cu capital strain si ca aceasta problema trebuie ”decelata si rezolvata”, dar fara a fi penalizate firmele corecte, indiferent de tipul lor de capital.


1 Comentariu la Dragnea pune piciorul in prag

  1. TILICA

    Managementul public neperformant, “exercitat pe bijbite” sau “in interes personal ori de grup” trebuie inlocuit cu cel eficient si progresist. Este vremea când trebuie să ieşim urgent pe cale pasnica din această rutină politica, securistica, santajista, mocirloasa si paguboasa pentru destinul Romaniei. Deoarece s-a dovedit ca in Romania TRANZITIA si HOTIA sunt fara de SFARSIT si ca DEPOLITIZAREA functiei publice este un obiectiv fundamental vital, pentru a face loc performantei politicilor publice si reformei in administratia statului in vederea gestionarii riguroase a banului public si utilizarii cat mai eficiente a resurselor bugetare, este necesar ca, la nivel REPUBLICAN, sa se infiinteze un colectiv de lucru format din experti,INDEPENDENTI denumit “BIROUL NATIONAL pentru STUDIU BUGETAR” asemanator cu cel ce activeaza, de cand a inceput criza, in Marea Britanie, care sa optimizeze IN MOD EXIGENT EXISTENTA STRUCTURILOR STATULUI, organigramele, statele se functii, precum si repartizarea judicioasa a fondurilor publice disponibile in functie de prioritati obiective. Acest colectiv de lucru trebuie sa aiba doar scopuri de dezvoltare social-economica si sa cuprinda specialisti (auditori) din toate domeniile de functionare a statului si din sectorul privat (fara pretentii de plata) cu experienta dovedita, buna credinta, onoare, demnitate, putere de creatie si care sa manifeste multa stiinta si omenie in actiunile lor.


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 19-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!