AcasăNewsDragnea, la sedinta solemna: Eu vreau sa ne unim cu Moldova

Dragnea, la sedinta solemna: Eu vreau sa ne unim cu Moldova

Ziua in care aniversam 100 de ani de la unirea Basarabiei cu Romania a fost marcata la Parlament de o sedinta solemna, care a adus impreuna mai multi inalti demnitari romani si din Republica Moldova.

De la tribuna Parlamentului s-au sustinut mai multe discursuri, care s-au adaugat mesajului transmis de seful statului, care nu a fost prezent la ceremonie.

„Chiar nu avem atata curaj sa spunem clar ce vrem? (…) eu v-o spun deschis, simplu si explicit: eu vreau sa ne unim cu Moldova!”, a transmis Liviu Dragnea, afirmatia presedintelui Camerei fiind primita cu aplauze. „Vreau sa fim impreuna in Europa, dar ca o singura natiune”, a subliniat social-democratul.

Adresandu-se la randul sau celor prezenti la sedinta solemna, Calin Popescu Tariceanu a facut trimitere la evenimentele din urma cu un secol. „Sa nu ne amagim: hotarul de pe Prut nu va disparea datorita talentului nostru diplomatic sau stiintei noastre de a negocia tratate si acorduri internationale. Nu-l vor sterge nici poeziile, cantecele sau declaratiile patriotice. Dupa exemplul anului 1918, doar vrerea Parlamentelor de la Bucuresti si Chisinau, exprimand vointa poporului roman din Romania si din Moldova va putea reface ceea ce a facut Sfatul Tarii cu un veac in urma (…) Nadajduiesc, asadar, ca vom gasi curajul, aici la Bucuresti, ca si la Chisinau, de a lua o asemenea decizie”, a subliniat al doilea om in stat.

Nu in ultimul rand, premierul Dancila a dat asigurari ca Executivul pe care il conduce „este ferm angajat sa aduca cat mai apropae momentul in care Romania si Republica Moldova vor avea un viitor comun in Uniunea Europeana”.

85 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger