AcasăNewsDragnea, intelectualii nu te VREA!

Dragnea, intelectualii nu te VREA!

Clasa muncitoare este revoltata. Ma rog, nu toata. Taranii sunt si ei revoltati. Nu toti. Studentii, la fel. Nu toti. Sugarii, nu, pentru ca nu inteleg de ce ii cara parintii la proteste. Puteau sa lipseasca intelectualii? Nu! Si ei sunt revoltati. Nu toti. Numai spuma cea datatoare de imbolduri. Mai pui niste ONG-uri, niste cetateni cu pretentii de politicieni si niste partide, si uite cum rezulta ca Romania e cam revoltata. Normal, nu toata.

Liderul <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagpsd title=PSD data wpil keyword link=linked>PSD<a> a incurcat o Si a pus in cap elitele fiintei nationale cu ONG urile in mot

In felul asta trebuie zugravit tabloul, pentru a se intelege ca nu exista patura sociala care sa nu clocoteasca de atitudinea lui Liviu Dragnea de a nu demisiona din toate functiile. In primul rand, din cea de presedinte al Camerei Deputatilor.

Toti o apa si un pamant

In angrenajul asta imens eu nu contez. Dar nici nu pot fi acuzat de partizanat cu liderul PSD. Dimpotriva. L-am tratat la fel ca pe Orban, Ponta, Nastase, Basescu, Iliescu, Iohannis sau vreun neica nimeni ajuns in Parlament dintr-o gluma proasta. Pe Dragnea l-am taxat ori de cate ori a sarit calul sau a lasat garda jos in fata stiloului meu. Ori de cate ori a actionat prosteste sau a gafat taraneste si, mai mult decat orice, de fiecare data cand a incercat sa para altceva decat este. Uneori, poate am fost cam patimas, furat de atmosfera textului, dar asta nu inseamna ca ceilalti ar fi beneficiat de alt tratament. Pe toti i-am incondeiat la fel, cu drag sau cu multa plictiseala.

Ras, tuns, frezat cu materialul clientului

Circula pe internet o fituica de enorma nemultumire a intelectualitatii. Vecina cu revolta, sora cu indignarea si matusa a protestului care zace in intelectual pe persoana fizica. As fi putut sa o iau in serios si sa ma razvratesc si eu in strafundurile fiintei mele politice sau morale, dar nu ma pun eu, mai degraba pamfletar decat analist, cu intelectualii. Oamenii astia, pe care ii cunosc fara ca ei sa stie, au alt stil. „Dupa a doua condamnare a lui Liviu Dragnea; dupa discursul urii pe care el l-a revarsat, cu toata forta partidului pe care-l conduce, asupra societatii; dupa escaladarea tensiunii sociale la un nivel pe care Romania nu l-a mai cunoscut din anii ’90 incoace – prezenta lui Liviu Dragnea ca inalt demnitar al statului are efecte nocive enorme asupra Romaniei”. Vezi, e limpede, nu ne potrivim. Nu la analiza politica, ci la reguli gramaticale si semne de punctuatie. De aia ma uit lung la zapisca si-mi spun ca o puteau intitula „Dragnea, intelectualii nu te vrea”. Doar n-o sa ne luam acum la harta pentru un amarat de dezacord.

Dictatorul din PSD

Liviu Dragnea, aflu ceva mai incolo, „construieste un model de dictator care e total incompatibil cu tot ceea ce inseamna Uniunea Europeana”. Iar pentru destinul european al Romaniei „s-a muncit si s-a murit”. Hai ca m-am lamurit. Asa batea campii si Iohannis la comemorarea de la Marasesti, ca inca de atunci, din timpul Primului Razboi Mondial, soldatii, prin lupta lor, trasau destinul UE. O mai spun o data, si pentru voi, intelectualii, daca bunicul meu stia in ce rahat se baga dezerta si va lasa fara obiectul cugetarilor ieftine.

Pomana avantajelor

Nu pot sa-mi suprim, insa, respectul pentru intelectualii semnatari. Ana Blandiana, care confunda protestele din Piata Victoriei cu cele din Piata Universitatii, din vremea lui Marian Munteanu. Gabriel Liiceanu, beneficiarul celei mai mari pomeni de dupa ’89, prin primirea plocon a Editurii Politice. Andrei Plesu, omul care a randuit pomana. Mircea Cartarescu, patriotul care-si asemuia tara cu „gaura paroasa a fundului”. Vladimir Tismaneanu, cel mai comunist anticomunist, traitor indestulat in toate regimurile. Vlad Voiculescu, fost ministru in Guvernul Ciolos, amestecat in cele mai ciudate afaceri cu medicamente. Si mai sunt. Si mai sunt. Si tot rasar, caci beneficiarii de sinecuri stiu sa se traga unul pe altul.

author avatar
Valentin Boeru
2.440 afisari

4 COMENTARII

  1. Cand stalinistii au bagat la puscarie toata floarea intelectualitatii, pe motive de „dusman al poporului”, sau „nationalism”, sau „dusman al marelui prieten de la rasarit”, sau…au infiintat facultati de intelectuali proletari, cea mai sinistra fiind „facultatea de scriitori”. Intelectualii scapati din facultatile astea, multi dintre ei, au ajuns sa-si faca doctorate chiar in America, dupa care, veniti acasa, au dat „bacul”, ca venise legea aia ca nu poti sa dai la facultate fara bac…Astia erau spuma, elita, beneficiari de toate sinecurile si dincolo de oficialul tribut adus partidului care i-a creat si perechii conducatoare care-i „cultiva” s-au pus de bunavoie sub pulpana celui mai stalinist dintre oficialii lui Ceausescu, Gogu Radulescu. Nimeni si nimic nu le-a cerut asta, numai lacomia lor si apetitul de lingatori fruntasi, ca era prea ocupat curul prezidential si nu aveau loc toti. Dupa sangeroasa butaforie, ziceai ca a disparut cultul personalitatii, numai ca tocmai ei, calaii celor prea apropiati de ceausisti au perpetuat si perfectionat acest cult, pripasindu-se pe langa cate un mahar politic, pentru niste avantaje materiale, aducand osanalele la culmi pe care nici legendarul rege David nu si le-ar fi inchipuit. Nu statul este paralel ci Romania este paralela. Avem Romania noastra, a „prostilor” care-si inchipuie ca merita o tara civilizata cu democratie constitutionala, asa cum au vazut „afara” si e Romania lor, pe care au incercat sa si-o recastige la Revolutie, pein criminalul de razboi Militaru, aia pe care au pierdut-o in 1964, cand s-a abolit, oficial, stalinismul… De aproape trezeci de ani incearca (uneori reusesc) sa-si impuna teoria democratiei (!) totalitare pe care au supt-o la sanul proletcultist. Din pacate, prea multi romani au apetit de slugareala, de dragul de a sta pe langa „intelectuali” (ca poate se ia…), inghit pe nemestecate toata propaganda neostalinista, acum si cu accente naziste (ca sunt de aceeasi „muma”). Mie imi pare rau ca l-au „construit” pe Dragnea si dintr-un locotenent basist au ridicat un lider social-democrat, victima a abuzurilor si luptator pentru binele poporului, adica, au reusit tot ce n-a fost in stare sa faca PR-ul social democratilor si continua sa-i cimenteze soclul statuii pe care i-o ridica „justitia independenta”, pentru ca poporul se identifica cu victima si gandeste corect: daca astuia, totusi, parlamentar, sef de partid, bogat, cu relatii i se intampla sa fie condamnat pe nimic, mie, biet cetatean, fiul ploii ce urmeaza sa-mi rezerve statul „vertical si protectiv”?! Oricum falia intre asazisa intelectualitate (a doua generatie incaltata) si poporul care a nascut-o se adanceste iremediabil…

  2. Autorul articolului, prin ceea ce a scris mă duce cu gândul la POMUL LĂUDAT!
    Păi toți suntem proști bre?
    Păi telectuali sunt numa cei ”iubiți” de către unii sau E și alții, puși la punct dpdv gramatical și cu adevărat intelectuali!
    În altă ordine de idei, tre să eziste telectuali ca să vezi că ești f…t și cu banii luați?! Zic și io, nu dau cu parul….dar țăranul ăsta PENAL, ca majoritatea din Parlamentul României, trebuia să fie după niște zăbrele, dar l-au ținut cei de-un leat cu el, justiția fiind subordonată VEȘNIC și dpdv politic! Așa au scăpat javrele pe spețe minore, eventual cu suspendare sau arest la domicil, cum vrea boul ăsta, în weekend, ca de luni până vineri să taie și să spânzure!
    Unde ți-a discernământul și corectitudinea maestre?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger