AcasăNewsDragnea i-o trage lui Ponta din Parlament

Dragnea i-o trage lui Ponta din Parlament

Confruntat cu cele doua prevederi legale care ii blocheaza accesul atat la Palatul Victoria cat si la Palatul Parlamentului, liderul celui mai votat partid a decis sa forteze usa Casei Poporului. Iar marele perdant al manevrei lui Dragnea este … Victor Ponta.

Liderul PSD îl lasă pe Victor Ponta să-si roadă frustrările

In rezumat, situatia arata asa: desi a castigat la scor de maidan alegerile parlamentare, Liviu Dragnea nu poate sa fie premier din cauza unei legi care exclude explicit numirea in guvern a unei persoane condamnate definitiv. Bomboana pe coliva este ca Dragnea nici parlamentar n-ar prea putea fi din moment ce un articol din Regulamentul Camerei Deputatilor interzice validarea mandatului unei persoane care a fost condamnata pentru fraude electorale. Cum ignorarea sau fortarea ambelor legi ar fi prea cu ochi si cu sprancene, liderul PSD a fost nevoit sa-si aleaga o singura tinta pe care sa o asalteze cu succes si aceasta a fost Parlamentul. Alegere logica de altfel din moment ce la usa Guvernului pazeste, pe post de Cerber sef, si Klaus Iohannis.

Ca sa elimine definitiv orice acuzatii legate de incercarea de eludare a legii care nu-i permite sa ajunga premier, PSD l-a pus pe Victor Ciorbea (Avocat al Poporului conform organigramei oficiale), sa iasa la rampa si sa anunte ca va lua o decizie legata de constitutionalitatea sau neconstitutionalitatea legii care-l impiedica pe Dragnea sa se instaleze la Palatul Victoria de abia dupa ”finalizarea procesului politic si institutional de investire a viitorului Guvern”. Altfel spus PSD s-a folosit de portavocea Ciorbea pentru a anunta public ca Dragnea nu va fi premier.

PSD descurca mandatul lui Dragnea

Daca tot a renuntat la sefia Guvernului, Liviu Dragnea nu admite sa nu fie deputat, motiv pentru care PSD s-a axat pe fentarea Regulamentului Camerei Deputatilor. ”Art 7, alin 3 din  Regulamentul Camerei vorbeste despre fraude electorale, care s-au petrecut la alegerile din 11 decembrie. Tocmai ne-a comunicat BEC ca alegerile s-au desfasurat in conditii normale, fara fraude. Acea interpretare pe care incearca sa o dea unii ca Liviu Dragnea ar avea o interdictie, este total gresita”, a abordat problema in forta Florin Iordache, deputat PSD si actual presedinte al Camerei.

De ce nu initiaza o lege prin care sa nu mai folosc numele de Liviu Dragnea sau sa ma evapore? Aceasta problema nu exista, Comisia de validare din Parlament verifica doua lucruri – conditia de eligibilitate si daca la aceste alegeri individul a fost condamnat pentru fraude electorale. Eu am fost condamnat la folosirea ilegitima a datelor personale, nici vorba de asta. Nu pot decat sa ma intreb daca sistemul e speriat de o posibila prezenta a mea in Guvern sau Parlament”, a atacat direct si Dragnea.

”Perversa” lui Ghita

Modul in care Dragnea si-a rezolvat dilema nu-i prieste insa lui Victor Ponta. Care nu numai ca spera sa-i ”deturneze” pe pesedisti in favoarea lui in timp ce Dragnea era blocat la Guvern, dar si visa in taina la presedintia Camerei Deputatilor.

Sebastian Ghita baga batul prin gardul lui Dragnea

Care acum va fi revendicata mai mult ca sigur de Liviu Dragnea, deci Ponta va trebui sa se consoleze in continuare doar cu Facebook-ul. Intr-un ultim demers disperat, bunul sau prieten Sebastian Ghita a incercat sa-l faca pe Liviu Dragnea sa reintre in lupta pentru functia de premier aruncand pe piata niste inregistrari cu procurorul DNA Negulescu (artizanul mai tuturor dosarelor ”grele”). Interceptari despre care Ghita spune ca dau in vileag actiunea prin care DNA ”vrea sa ii faca dosare lui Liviu Dragnea pentru a-l presa, a-l santaja sa renunte la functia de premier”. Si mai exact, Sebastian Ghita sustine ca DNA ”pregateste dosare penale” pentru el personal plus familie si prieteni in speranta ca astfel ”se vor obtine denunturi pentru Dragnea si Ponta”. Indiferent de ce pune sau nu la cale DNA-ul, este greu de crezut ca pe Ghita chiar il tin salele de grija lui Dragnea cata vreme cu doar un an in urma (in iunie 2015 mai exact) Dragnea il acuza pe Ghita ca ”foloseste RTV” impotriva sa pentru a inclina, in favoarea lui Ponta, razboiul care se ducea la aceea vreme in PSD. Ca urmare, mult mai paluzibila pare a fi varianta in care Ghita baga batul prin gardul lui Dragnea doar-doar il va convinge pe acesta sa dea buzna in Guvern si astfel sa-i lase lui Ponta suficient loc de manevra in PSD. In plus, este evident ca Sebastian Ghita va incerca sa-l dea din nou pe mana noului CSM (componenta si conducerea Consiliului se schimba la inceputul lui 2017) pe procurorul Negulescu, demers in care interceptarile aruncate ieri pe piata il servesc de minune. Pe Ghita, nu pe Dragnea, repetam.

PSD si ALDE s-au luat cu acte

Liderii PSD si ALDE, respectiv presedintele Liviu Dragnea si co-presedintii Calin Popescu Tariceanu si Daniel Constantin, au semnat, ieri, un protocol de colaborare valabil pentru urmatorii patru ani. Conform documentului, principalele obiective urmarite de cele doua partide sunt ”cresterea bunastarii materiale si a calitatii vietii” si ”respectarea drepturilor si libertatilor cetatenesti”. Cum PSD si ALDE au impreuna 250 de mandate din totalul de 465 al noii legislaturi, semnatarii protocolului l-au instiintat, in scris, pe presedintele Klaus Iohannis ca a fost constituita noua majoritate parlamentara si ca PSD si ALDE vor propune acelasi premier si vor sustine ”un guvern de coalitie, format din ministri desemnati proportional de PSD si ALDE”. Ca sa se securize impotriva oricaror pericole, liderii PSD si ALDE au negociat cu UDMR, imediat dupa ce au semnat protocolul convenit intre ei, un protocol de colaborare parlamentara, in urma caruia udemeristii se vor alege si ei cu niste functii de secretari de stat si sefi de deconcentrate.

author avatar
Simona Badulescu
1.978 afisari

2 COMENTARII

  1. Recunosc ca am votata cu alde tariceanu si sper,inca,ca nu ma va trada si asta.Dar care fraude electorale?,am citi hotararea stalinistei de la ccr,mai putin motivarea ca nu a aparut inca,va apare in mileniul 3,insa atunci la referendumul,cand stapanii colonieie au hotarat in locul votantilor,nu au fost alegeri electorale,oare se deosebeste referendumul de acestea?,depinde de cine la interpreteaza,ca asa sunt toate legile coloniale,special editate pentru a nu se intelege clar,concis si fara echivoc ce stipuleaza acestea.

  2. Aho! aho ! dragi magistrati, mai hodiniti si ascultati !
    Se vorbeste tot mai des ,Ca romanii n-au acces
    La un proces echitabil Ei, si ce?! Tot confortabil
    Stau alesii-n parlament.
    Preocuparea lor fireasca E cum sa se-mbogateasca
    De romani ii doare-n cot Sa rabde pan-nu mai pot.
    De ajungeti in instanta Sa pasiti fara speranta
    Ca aici gasiti dreptate.
    Drepturile sunt un lux Chiar ministra noastra a spus.
    De la cedo ni se spune ca dreptatea nu-i pe bune
    Si ca des sunt condamnati romanii nevinovati.
    Pt crunta nedreptate tot noi platim mai frate
    Nu cei ce cu rea credinta dau sentinte aiurite
    De n-ar fi romanii hoti Am trai mai bine toti
    Ne lipseste stim noi bine Reforma din temelie
    Magistratii sa raspunda! Nu sa li se cante-n struna
    Ardei-ar focu marlani Dau sentintele pe bani
    E arhiplin de mafioti Care apara doar hoti
    Care fura milioane Nu pe cei ce mor de foame.
    Nu, nu sufar de dementa v-o spun din experienta
    De cunosti judecatorul nu conteaza probatoriul
    Li s-a dat puteri depline si nenorocesc destine.
    Fiindca sunt inamovabili pot sa-si bata joc de oameni
    Ce nu pot sa-nteleg eu cum de-i rabda Dumnezeu
    Blestemati sa fiti acei ce va credeti dumnezei
    Asa nu mai merge frate ,e prea multa nedreptate
    Si oricat de tarziu va fi, odata tot veti plati
    Ca Dumnezeu nu lasa fapta rea, fara pedeapsa.
    Romanie esti iubita Pacat ca esti locuita
    Eu te-as iubi si mai tare De coruptia-ar dispare!
    Speram ca noul guvern Ne va scoate din infern
    Si va fi din nou dreptate, Cinste si onorabilitate
    Manati maaaaaaai!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger