AcasăNewsDragnea habar n-are de poker

Dragnea habar n-are de poker

De la Liviu Dragnea la Tudorel Toader este o diferenta ca de la chinta sparta la chinta royala. Nicio carte in plus

Obisnuit mai mult sa stea cu fundu-n doua luntri, Dragnea e pe cale sa incurce potecile de cand cu numirea lui Tudorel Toader ca ministru al Justitiei. Dorintele lui intime, nedeclarate oficial, nu se mai pupa cu atitudinea noului ministru, interesat mai mult de dreptate si corectitudine si mai putin de politica.

De la Liviu Dragnea la Tudorel Toader este o diferenta ca de la chinta sparta la chinta royala Nicio carte in plus

Toate declaratiile liderului PSD anterioare evaluarii Laurei Codruta Kovesi, citite acum la rece, denota un numitor comun. Dragnea isi dorea categoric o propunere de revocare a acesteia, dar fara a spune lucrurilor pe nume. Acelasi stil alunecos si cu pretentii de subtil, care, de data aceasta, mai rau i-a incalcit jocurile.

L-a lasat fara asi in mana

Se vede de la o posta ca a mizat pe un anume gen de intuitie din partea lui Tudorel Toader, care trebuia sa-i ghiceasca lui gandurile nerostite. Numai ca intuitia acestuia a functionat altfel decat in parametri imaginati de Dragnea. Unui om care nu stie, concret, ce vrea, iar daca stie nu spune, ce raspuns poti sa-i dai, altul decat „da… dar”? Intrebare: sunt argumente suficiente prin care sa demonstram ca DNA a sarit calul? Raspuns: da, dar nu suficiente pentru o a elimina din joc pe Codruta Kovesi! Intrebare: s-ar putea propune revocarea ei din functie? Raspuns: da, dar nu este oportun acum! Simplu ca buna ziua. Sigur ca Dragnea a vrut sa joace la doua capete, dar de asta chiar a incurcat  lucrurile. O fi tinut el mortis sa mearga la cacealma cu Tudorel Toader, numai ca ministrul, incomparabil mai scolit si mai subtil, i-a raspuns printr-o decartare, tot la cacealma, si i-a luat asii din mana. Mai concret. Inainte de evaluare, Dragnea a dat un recital de asigurari ca va repecta decizia raportului de evaluare, indiferent de continutul ei. A vrut sa fie subtil, sperand ca Tudorel Toader sa priceapa unde bate, dar n-a mers. Pai, cu asemenea cec in alb, ce ar fi trebuit sa joace ministrul?

Trisori la masa de joc

Acum, brusc, pesedistii au devenit nervosi, cerand mai pe fata, mai pe ocolite, capul lui Tudorel Toader. In acelasi stil powered by Liviu Dragnea, de a vorbi fara a spune ceva concret, vor sa-l judece la sedinta de la Sinaia a Comitetului Executiv National. Liderii spun ca nu e adevarat, dar vorbele scapate din interior arata altceva. Ministrul a declarat ca nu a fost invitat, deci nu merge acolo. Iar daca se va duce, nu o va face ca sa se disculpe, ci doar pentru a explica mai bine intreaga situatie, doar-doar vor pricepe nemultumitii despre ce e vorba. Niciodata, oricat s-ar crede ei de subtili, pesedistii nu vor intelege ca a bate moneda pe demiterea lui Tudorel Toader este a doua mana in care isi vor juca prost cartile. In fond, vor remanierea ministrului pentru ca a pronuntat o decizie pe care s-au angajat sa o respecte, cu multa vreme inainte de a fi enuntata? Asta da, cacealma!

author avatar
Valentin Boeru
1.147 afisari

1 COMENTARIU

  1. Nu a stiut ca dorel face parte din sistem,a luat teapa,acum nu are ce sa mai faca,decat sa-l revoce pe capcaunul care nu va baga nici plafonul recomandat de cedo si consiliul de la Venetia.Pai cum sa bage dorel plafon,atunci procurorii si judecatorii ce mai fac,acestia nu au si ei gura sa manance banet ca-cadou=mita.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger