AcasăNewsDragnea, e belea. Gabi vrea Ministerul Firea!

Dragnea, e belea. Gabi vrea Ministerul Firea!

Daca Ministerului Coaforului nu e, nici primarie nu e

O mai tineti minte pe doamna Firea? Doamna aceea care, acum un an si jumatate, a fost votata primar din motive care mie imi scapa? Doamna care si-a incununat activitatea tragand o dunga de-a lungul Bucurestiului, de a aruncat in aer tot transportul? Doamna care nu a reusit sa aduca nici macar un tramvai cu cai, darmite un autobuz nou? S-o fi scumpit si  fanul, nu zic nu, dar tot e mai ieftin decat motorina. Este doamna care decongestioneaza urbea lasand hipermarketurile in oras si mutand spitalele la dracu cu carti.

Zen ul Lui Dragnea e dus cu pluta Pluta de la undita

I s-a reprosat ca a organizat cele mai hidoase targuri, promovand kitschul la nivel de arta nationala.  Ca a cheltuit ‘j de mii de mii pe concerte aiurea. Ca a organizat concursuri „Cel mai frumos balcon” si „Cel mai curat trotuar”, dar a uitat sa asfalteze si sa bage canalizare la periferie.

Vrea, dar nu are cu cine

Eu cred ca ea nu are nicio vina ca s-a intamplat asa, dupa cum nu are nicio vina si ca a iesit primar. Nici oamenii care au votat-o nu sunt vinovati. Si nici Dragnea, care n-a aflat cine i-a luat feng-shui-ul politic la misto. Spiritul Zen, in ziua aia, cred ca era atat de beat incat abia se putea tine de marginea urnelor. In fine, nu doamna Firea are vreo vina, asta voiam sa evidentiez. Ea vrea, dar nu are cu cine. Poate, dar nu are cu ce. De ce nu merg lucrurile in Bucuresti asa cum ar vrea ea? Adica ii vine o idee, bate din palme si imediat apare Speranta Cliseru, mana ei dreapta care a fost la un pas sa dea declaratii daca nu ratau procurorii flagrantul, si se apuca de treaba. Se construiesc strazi, pasarele pietonale, parcari supraetajate, pasaje rutiere,  cresc cabinetele stomatologice in scoli, dispar maidanezii de pe strazi, copacii nu vor mai cadea decat in picioare, ca politicienii dupa congrese si remanieri de ochii lumii.

Da cu primaria ce ai?

Ce ii lipseste Bucurestiului ca sa fie capitala europeana? Un minister, zice doamna Firea. Ministerul Bucuresti! La naiba, Gabi, ia-ma usor! Nimanui nu i-a trecut prin cap cat de simplu este. Tare de tot, dar cu primaria ce facem? Nu de asta exista, ca sa administreze orasul?

Daca Ministerului Coaforului nu e nici primarie nu e

La 1864, cand a fost infiintata, apoi luata sub primul mandat al generalului Barbu Vladoianu, nimeni nu s-a gandit ca, peste 154 de ani, va veni doamna Firea si va spune ca e nevoie si de un minister. Ia uite ce bine le spune ea, ca in Anglia exista Ministerul Londra. De ce sa nu avem si noi macar un secretariat de stat? Adanc gandit! Numai ca Regatul Unit nu este Romania. Apoi, Londra nu are si nu a avut niciodata un primar ca Firea. Unul caruia sa-i placa autobuzele jegoase, dar in care sa instaleze wi-fi. Unul care sa inventeze companii municipale de tocat bani. Unul care sa puna accent mai mult pe coafura decat pe realizari. Unul care sa apara la televizor mai des decat buletinele de stiri, vorbind despre cuvinte. Unul care sa spuna mai mult despre ce va face, decat despre ce-a facut.

Delegari la coafor

Chiar nu e de gluma. Doamna Firea ne ia la misto bine de tot. Ministerul asta va trebui sa conduca tot orasul. Nu e clar daca va conduce si primaria, sau vitavercea vor sta lucrurile. Si cine va fi ministru? Tot ea? Aud ca deja se zbate sa strecoare in Programul de guvernare o precizare, ceva, acolo, care sa fie clar prin ambiguitate si limpede ca privirea atacata de cataracta. Probabil ca ministerul asta va functiona tot pe baza de delegari, ca si primaria. Delegari pentru alegorie, pentru butaforie, pentru figurile impuse si liber alese. Si, sa nu uit, delegari pentru coafor, asa ca va trebuie sa stea mereu acolo. Doar nefericitul Dragnea nu simte ca feng-shui-ul lui politic e luat la suturi din nou, caci Firea vrea sa-si traga si o felie de Guvern in curtea primariei, prin Ministerul Dezvoltarii. Hai ca se poate. Intra in programul de guvernare Firea & Co.

author avatar
Valentin Boeru
3.146 afisari

3 COMENTARII

  1. Deoarece cei cu responsabilitate cea mai MARE din conducerea statului Seful SENATULUI si cu SEFUL CAMEREI DEPUTATILOR, care NU INDPLINESC CRITERIILE DE MORALITATE SI INTEGRITATE pentru ocuparea functiilor publice detinute, au gafat enorm, aducand grave prejudicii STATULUI ROMAN, prin amenintarile facute la adresa Comisiei Europene si anterior DEPARTAMENTULUI DE STAT AMERICAN EI TREBUIE EXCLUSI URGENT DIN FUNCTIILE DETINUTE SI dar si DIN Parlament.

  2. Cautam moderatori de anunturi. Primiti plata pentru fiecare anunt moderat. Trebuie sa verificati anunturile pe care alte persoane le posteaza, apoi sa le aprobati afisarea in sistem. Nu este necesara experienta. Va invatam noi totul. Cereti detalii la adresa de email
    pacurarucostica1963@gmail com

  3. Doamna Firea ajungând într-o funcție pe care și_a dorit-o și doamna Elena Udrea care a fost și ministru, probabil, pe modelul politic „copy-pste”, își dorește și dumneaiei să fie ministru ? Cum considerați totuși că Traian Băsescu nu a desemnat-o, niciodată, niciodată, pe doamna Elena Udrea pentru funcția de prim ministru, deși doamna Elena Udrea l-a sprijinit pe Traian Băsescu să ajungă la Cotroceni de două ori ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger