AcasăNewsDragnea, de unde bani?

Dragnea, de unde bani?

Liderul PSD n-a scos un cuvant despre pensiile speciale

Ma numar printre fericitii telespectatori, nu stiu cati or fi fost in total, care au avut bucuria de a vedea in direct cel mai mare spectacol de prestidigitatie. Nu s-au scos iepuri, batiste sau porumbei din joben. De fapt, nici jobenul nu a existat fizic, era doar virtual. Dar numai Dragnea stie cum a facut ca din nimic, din ceea ce nu se vedea si nu era, sa scoata bani. Si inca ce bani. Sute de mii, milioane, sute de milioane de lei cu care a umplut seara si studioul unei televiziuni. Asistat, bineinteles, de Mihai Gadea, care-i ridica „meleonu” la fileu cand nu te asteptai.

Liderul <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagpsd title=PSD data wpil keyword link=linked>PSD<a> n a scos un cuvant despre pensiile speciale

Nu putea sa lipseasca Mircea Badea, care, pe bune, fara exagerare sau ironie, si-a jucat perfect rolul. A mimat bine interesul, doar a punctat pe ici pe colo, iar in rest a tacut inteligent.

Doi si cu doi fac doi

Ce a facut Dragnea cu banii scosi din senin? A marit salarii, a marit pensii. I-a impartit pe dregatorii, la Cotroceni, la SRI, la SPP, la aia, la ceilalti, la toti care aveau nevoie de ei. Bine, sa nu exageram, toti avem nevoie de bani, dar ei ajung numai acolo unde trebuie ca rectificarea bugetara sa arate ca exista, ca e pozitiva si ca stie sa astupe niste guri. Pana cand? Pana la viitoarea rectificare. Care o sa fie mai incolo sau nu o sa fie deloc.  Sau pana ce alte guri flamande vor marai sau vor face scandal. Dar aici deja intervine paradoxul zilelor pe care le traim asa cum ne descurcam. Si nu prea ne descurcam. Chiar daca ne-am pricepe, tot banii sunt aia care nu ne lasa sa ne descurcam. Si asta pentru ca, de ceva vreme, doi si cu doi nu mai fac patru. In drumul spre patru, doi lei se pierd si ajungem tot la doi, ca la inceput.

Nu se zgarceste la bani

Pe hartie, Liviu Dragnea ne-a aratat cum s-au socotit banii pentru cei care i-au primit sau ii vor primi. Hartiile erau gata scrise, de altcineva, iar el doar a completat jongleria cu vorbele lui. A urmarit randurile cu markerul in mana, a mai incercuit pe unde voia sa scoata ceva in evidenta, a mai subliniat, a mai bagat si ceva interpretare actoriceasca modelandu-si tonul si gata. Pentru un popor nepregatit la teoria adunarii si inmultirii banilor, ci numai la scadere, cand ajunge sa plateasca la casa si se sperie de cat ii mai ramane in mana, trucul a fost perfect. De aia si spuneam ca a fost cel mai reusit spectacol de prestidigitatie. Eu nu cred ca Dragnea a vrut sa demonstreze cuiva cu ce se alege, cu ce ramane in buzunar, ar fi fost foarte dificil. Si mai cred ca nici macar nu si-a propus asa ceva, pentru ca emisiunea era cu cat iti dau, nu cu cat ramai. A vrut doar sa arate ca stie sa dea si nu e zgarcit.

Probabil acelasi Valcov

Punctul culminant a fost atins la capitolul pensii. A crescut punctul de pensie de la atat la atat. Va mai creste si de la atat la atat. Apoi, in 2020, pensia se va dubla. Dragnea nu a spus insa cine va mai fi la putere in 2020. Dupa cum evolueaza lucrurile, hai sa fim realisti, sansele PSD de a tine in continuare fraiele se cam subtieaza. Nu are importanta daca ne place sau nu, este ceea ce se vede la orizont. Sigur ca nu ne-ar sta rau cu pensii dublate sau cel putin dublate, dupa cum spunea liderul PSD, dar de unde bani? Cine i-a facut lui socotelile de i-a dat cu plus si inca unul atat de mare? Acelasi Valcov, expertul financiar fara opera publicata? Sau poate nu m-am plimbat eu bine prin librariile care trebuie? Sau prin bibliotecile care i-o adapostesc?

Liviule, de ce fac valutele explozie?

Socotitorii astia doi, si asta este nu regretabil, ci impardonabil, au luat in calcul o crestere economica bazata numai pe consum, nu si pe investitii. Daca din calculele lor pe abacul bunastarii sociale lipsesc doar doua procente, nu mai mult, doar doua, atunci se duce de rapa orice pensie in forma promisa. Pacat ca Dragnea nu si-a propus un numar de prestidigitatie si cu inflatia. Pui una in joben, indiferent cum ar fi, si scoti de acolo una atat de mica incat abia o poti lua intre degete. Altminteri, orice pensie marita devine un spectacol de duminica seara. Pana ajungi cu ea la supermarket ti se cam topeste pe drum. Intrebare care ma roade. De ce dupa fiecare spectacol cu bani si fericire, a doua zi valutele fac explozie, domnu’?

author avatar
Valentin Boeru
2.685 afisari

3 COMENTARII

  1. „Când s-a aflat în „atmosferă” că domnul Dragnea oferă o juma de milion de euro pentru o noapte de „discuții”, în apartamentul său din Alexandru Constantinescu 11-13, a fost coadă la ușa lui. Mari procuroare, judecătoare, prietene cu Udrea, făceau licitație! Nu sunt legende. Se vorbea atunci despre cadouri galante de zeci de mii de euro, de mașini de lux, de obiecte de lenjerie exclusiviste. Era vremea de glorie a regimului Băsescu. Când doamna Elena Udrea făcea și desfăcea. Domnul Dragnea era pe atunci un personaj misterios despre care toată lumea vorbea numai de bine. Chiar se spunea că dacă ai nevoie de ceva poți apela la domnul Dragnea : OLAF found evidence suggesting collusion between the beneficiary of the funds, public officials and the contractor, including falsification of documents during the procurement procedure. Some of these documents were also used in support of the claim which the beneficiary submitted to the Managing Authority, resulting in the payment of EUR 21 million from European Union funds.

    OLAF’s investigations were concluded with a financial recommendation to the Directorate-General for Regional and Urban Policy, to recover the full EUR 21 million, and with judicial recommendations to the Romanian National Anticorruption Directorate to initiate judicial actions into the matter. https://ec.europa.eu/anti-fraud/media-corner/news/13-11-2017/head-romanian-ruling-party-indicted-fraud-following-olaf-investigation_en

  2. Dragnea vorbeste bine, promisiuni interesante dar aplica prost.
    Sa-i spuna lui Mutu ca fara aprobarea lui se face o numire in guvern si nu numai.
    Ar fi interesante unele explicatii cum au ajuns prin guvern tot felul de aiuriti si parasute.
    Cand il vezi pe Andrusca zici ca a incurcat ceaiurile, ca daca mai si cuvanta iti dai palme.
    Ca acest specimen, mai sunt rataciti prin functii importante pe care nu-i recomanda vreo performanta profesionala ci sunt recomandarile taticilor si mamicilor sau ale aghiotantilor din judete.
    Deci sinecuristi 100%
    Asa ca de unde bani d-le Dragnea, aduc acesti parveniti plusvaloare, ca gogosile dumitale sa prinda contur ?

  3. Ma numa sa nu faca ca ala cum ai zicea Doamne… Crescent nu nu Caritas, stii dadea bani peste bani pana într-o zi cand scria Nu mai avem bani. Asa pare documentat dar cand iei de la servicii si presedinte, teama mi-e de o alba neagra cu ia dacolo si du colo decat ceva real. Timpul are numai raspunsuri.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger