AcasăNewsDragnea, da-i afara!

Dragnea, da-i afara!

Liderul PSD nu mai stie in cine ar mai putea avea incredere

Spuma si coloana vertebrala a partidului i-au facut figura lui Dragnea. Una tembela rau, dupa chipul si asemanarea baronilor locali. N-au decat sa se supere, ii voi considera, in continuare, o adunatura de neispraviti, de hiene vesnic hamesite si apte sa-si devoreze propria haita. Hienele au macar curajul sa atace. Baronii, nu. Sunt prea lasi si prea orbiti de propriile interese.

Liderul <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagpsd title=PSD data wpil keyword link=linked>PSD<a> nu mai stie in cine ar mai putea avea incredere

Nu inseamna ca la alte partide lucrurile ar sta altfel. Fiecare grupare politica isi are gasca de baroni instariti mai mult sau mai putin. Doar cele mici si fara vechime nu si-au format elita de hiene. Dar mai au timp.

Abia sta capacul pe oala

PSD se confrunta, acum, cu un scandal ce este gata sa explodeze. Nemultumirile baronilor locali, zisi si „greii partidului”, incep sa iasa la suprafata. Nu stiu de ce li se spune „greii partidului”, doar pentru ca furnizeaza voturile de care este nevoie? Idei geniale? Proiecte bune de luat in seama, cu priza la guvern? Planuri de dezvoltare, alta decat cea proprie? Poate traiesc eu pe alta lume, dar nu am auzit de asa ceva. Sau poate, dintr-o grava greseala de comunicare, PSD nu le-a facut cunoscute. Gasca baronilor e nervoasa rau. Astepta amnistia si gratierea cu sufletul la gura. Iar cand o astepti cu asemenea ardoare inseamna ori ca te-ai incurcat in declaratii pe la Parchet, ori ai uitat ca degetul mare este opozabil tocmai ca sa-ti arate pana unde poti sa bagi mana. Fierberea acestor cetateni care pretind ca fac politica spre binele natiunii abia de mai poate fi stavilita. Nu mai e mult si capacul va sari de pe oala.

Urechile lui Iohannis

Gusatii partidului vor sa-i ceara socoteala lui Dragnea ca nu a dat drumul amnistiei si gratierii. Nu stiu daca liderul PSD chiar ar fi facut asta, dar baronii si-au facut-o cu mana lor. Pe surse a aparut informatia ca ordonanta era gata, pana la punct si virgula, dar in ultima secunda a intervenit o miscare de strategie. S-a anulat totul. Baronii degeaba fac spume sub gusa. Pentru ca tot ei sunt cei care, la birtul din sat, printre tarani sau pe unde isi mai fac veacul in numele bunastarii natiunii, s-au laudat in gura mare cu ordonanta in cauza. Poate or fi si promis ceva in numele ei. Vestea s-a imprastiat imediat, pentru ca romanul, daca nu e limbut, nu e roman indeajuns. A ajuns, bineinteles, la urechile cui trebuie sa-l informeze pe Iohannis. Asa se explica si de ce presedintele era gata sa dea buzna la guvern si sa mai dea o lectie despre cum nu se guverneaza. Una cu care ar fi castigat un capital imens.

Un sut in fund

Singura solutie a fost blocarea ordonantei si negarea existentei ei. Dar acum, spuneam, baronii maraie. Unul nu vine insa cu vreo initiativa. Toti paseaza marfa pe umerii lui Dragnea. Sa rezolve el. Dar ei de ce nu o fac? De ce nu au curajul sa iasa in fata si sa-si spuna motivele pentru care au vrut si vor ordonanta? Se derobeaza de orice raspundere, parandu-li-se suficient ca fac parte din partid si ca sunt stapani locali. Mie mi se pare ca de aici si pana la o tradare serioasa nu mai sunt multi pasi. Dragnea, daca vrei sa-ti fie bine si sa nu ajungi mancat de propriul partid, da-i afara. Cu scandal. Cu surle si trambite. Poti sa le imputi inclusiv ca partidul nu are nevoie de prosti, indiferent cate voturi ar aduce.

author avatar
Valentin Boeru
2.405 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger