Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Dragnea, condamnat la un veac de singuratate

Dragnea, condamnat la un veac de singuratate

Autor:

Pe vremea cand Liviu Dragnea s-a nascut, lucrurile erau facute de mii de ani, aveau nume si nu mai era nevoie sa le arati cu degetul pentru a le deosebi, ca in fantasticul Macondo al lui Garcia Marquez de la inceputul lumii. In romanul timpurilor lui, Dragnea se crede ba Jose Arcadio Buendia, patriarhul PSD, ba fiul acestuia, un altfel de Jose Arcadio bine dotat, care crede ca, daca tot l-o fi inzestrat mama natura ca pe un armasar, atunci falusocratia e cheia succesului. In primul rand politic.

 

dragnea1 2 665x500 Dragnea, condamnat la un veac de singuratate

Dragnea traieste doar in romanul scris de el. In rest, nu exista

In realitate, Dragnea-Buendia este personajul care se insingureaza zilnic de lume si isi duce existenta la periferie, acolo unde semenii nu au timp sa vada solitudinea si nici nu ii intereseaza. Miroase a blestem.

Decor cu premierul si ceva culoare

Am vazut, sambata, 4.000 de oameni veniti din tara sa-l aplaude si sa voteze niste nume de pe niste liste pe care nu le-au facut ei. Epocal momentul difuzat de un post de televiziune din nisa de casa a PSD, cu un tip care a marturisit, ca la spovedanie, ca nu stie ce se intampla la Sala Palatului. A fost adus de la Calafat cu microbuzul, alaturi de altii, ca sa aplaude si nu il intereseaza mai mult. Mai trebuie ceva pentru a completa tabloul? Congresul lui Dragnea – nu al PSD, sa fiu bineinteles –  este avancronica unei aventuri care se va intinde si in urmatorul secol, gratie planurilor facute de Viorica Dancila. O fi ea prim-ministru, e problema ei, nu a mea, dar lipsa de vizibilitate o plaseaza, ca si pe Santa Sofia de la Piedad din veacul de singuratate al lui Marquez, doar in fundalul clanului Dragnea-Buendia. Este o piesa de decor careia i se spune dinainte ce cuvinte trebuie sa rosteasca. Nimic mai mult.

Socotelile Vioricai de la Piedad

100 de masuri de dezvoltare a Romaniei pentru 100 de ani. Asa suna poiectul Santei Sofia de la PSD. Bag mana in foc ca nu ii apartine. I l-o fi conceput Darius Valcov, la rugamintea lui Dragnea. Ea doar il recita, luand la palme limba romana cu dezacordurile ei gramaticale. E un amestec de legi, de dezlegari la cheltuieli militare, la sosele, la protejarea fata de violenta in familie. Un melanj de cheltuieli cu persoane cu dizabilitati si reactoarele de la Cernavoda, de bazine de inot si camine culturale, de Fondul Suveran de Investitii cu scoli romanesti peste granite. Este o nebunie care extenueaza cititorul la fel de mult ca si romanul lui Marquez, numai ca acolo placerea se imbina cu fantasticul, asteptarea cu nepravazutul si bucuria cu uimirea provocata de personaje. In proiectul Vioricai de la Piedad gasesti doar Planul de guvernare, varianta publicitara, amestecat in mojarul politic cu idei carora li s-a dat cu apa rece pe frunte ca sa nu se prinda lumea ca sunt moarte de multa vreme. 100 de ani, 100 de masuri. Una pe an sau la gramada? An calendaristic sau cu libere de sarbatori legale? La concedii medicale avem voie?

Congres pentru Irina

Suprematia lui Dragnea se vrea intinsa pe 100 de ani, deci. O mica dinastie la care facatorii de fantastic politic nu au luat in calcul ca Dragnea risca sa traiasca mai mult decat orice personaj din veacul imaginar al lui Garcia Marquez. Or asta nu se poate. Si nici Santa Vasilica de la Piedad nu se poate intinde in asemenea hal la viata, e chestiune de decenta. Aceiasi ganditori degeaba ai idealurilor nascocite ca la casa de nebuni uita ca, intr-un secol de stapanire, soarta are suficienta vreme sa-si recalculeze socotelile si sa-l pocneasca in frunte pe patriarhul PSD cu toate manariile facute in vremea nemuririi iluzorii. Cu prietenii tradati, cu cei de care doar s-a folosit ca sa urce in ierarhie, cu colegi sacrificati intru gloria lui. Dragnea, in romanul scris si interpretat de el, va ajunge nu numai mai singur decat este acum. Ci va sfarsi precum Jose Arcadio Buendia cel batran, innebunind in cautarea Pietrei Filozofale. A guvernarii si orgoliului sau, evident. Si nu va mai fi nimeni care sa-l dezlege de singuratatea in care s-a legat cu lanturi. Nici Santa Dancila, nici femeile de partid din viata lui politica. Nici macar Irina Alexandra Tanase, prezumtiva mireasa adusa la congresul lui ca sa o vada lumea. Acum ma gandesc, abia acum mi-a venit ideea. Nu cumva de asta a vrut el un congres? Ca alta motivatie temeinica nici ca are.


4 comentarii to Dragnea, condamnat la un veac de singuratate

 1. miclaus

  Prea mare risipa de talent pentru un personaj atat de mediocru.

 2. Toma

  Ati vazut ca era distrus de eticheta monarhica la înmormântarea MS Regele Mihai. Doar a spus Regele ca lumea de maine nu poate exista cu politicieni fara morala memorie si credinta. Pai poti aparea cu o copila la congres? Pierd enorm de la 46% au 35 deci 11 procente au disparut, parte un milion de pensionari speriati ca ai scoate de la pensii.Sau cum sa scotihandicapati? ASTA BOLȘEVICII FACEAU. Pai bunicii plecau la 4 dimineața si veneau la 9 seara nu merita si ei 3 mil? Apoi medicii fac alba neagra cu ei le da da le ia sporuri. Alde a castigat enorm parte pierderi de dreapta are 15%probabil pe justitie ca par justi si nu ca fac legi. Iar o parte din procente le pierd ca au impotenta conducerii au schimbat 4 premieri toti incadrati in campul tactic, apoi șoriciul lui Dracnea cu Luluta la K2, chiar daca au 2 tviziuni de propaganda lumea discerne. Uite mie suru ma obliga sa pkatesc asigurarea care mi, a furat banii Carpatica, Astra si altii. Da il intreb pe suru le da bani asiguratorii de partid banii la mamaitele care le, a alunecat pamantul casele? Le da o laie. Atunci mai scade in 6 luni 11procente și ajunge pizddeul la 24 la suta, si iar sufera Ghita omul Sri in Serbia… Si multe alte mici, ex eu vad lume nemultumita pe Dn1 conditiile de trafic innebuneste soferii, 5 ore 10 km, lafel in B, masini, metrou etc.

 3. Toma

  Nu e un afront e o radiografie ca raportul Toader vrei sa, ti vezi sanatatea? O pui in soare. Nu? Da, o draaacului da, o la amarati Teleeorman sa joace ciuleandra pe ea… Fasss.Ce daca is amaratii uie, ma sa aibe al 4 om din stat la butoane. NOROC ci Klem cu plavanu ne ajuta
  ei din Sua Tenerifa si de pe sky. DOAMNE AJUTA!

 4. Adi

  Cautam din timp urgent moderatori de anunturi. Cerem seriozitate.Trebuie sa verificati anunturile pe care alte persoane le posteaza, apoi sa le aprobati afisarea in sistem. Nu este necesara experienta. Va invatam noi totul. Cereti detalii la adresa de email: adi_uifelean@yahoo.com


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!