AcasăNewsDragnea, cacealmaua unei remanieri de fatada

Dragnea, cacealmaua unei remanieri de fatada

Liderul PSD o pastreaza pe Viorica Dancila pentru o alta remaniere, mai incolo, inca nu i-a sosit ceasul

Schimbarile din guvernul Dancila, anuntate cu surle si trambite de vreo trei saptamani, s-au dovedit a fi niste pacaleli grosolane. E ca si cum, in timpul unei meci, jucatorul nu stiu care este schimbat pentru ca a sunat sotia antrenorului si i-a spus ca nenorocitul i-a pus fiica-sii mana pe fund, lezandu-le familia la onoare. Din clipa aia, gata, ala nu mai vede fotbal la echipa lui. Sa-si caute alta. Nu are nicio importanta ca lucrurile au stat exact invers, golancuta l-a mangaiat pe prohab, onoarea e mai presus de orice, iar familia are cel mai greu cuvant.

Liderul <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagpsd title=PSD data wpil keyword link=linked>PSD<a> o pastreaza pe Viorica Dancila pentru o alta remaniere mai incolo inca nu i a sosit ceasul

Ce daca poti sa pierzi campionatul cu o mutare prosteasca, ce daca-ti dezamagesti suporterii, care nu vor pregeta sa te huiduie si sa te injure, consiliul de familie a hotarat asa si asa ramane. Si, sa fie clar, in fotbal nu dai gol cand vrei tu, ci cand ti se ordona.

Ca noroiul printre degete

La cata harmalaie s-a facut pe marginea remanierii guvernamentale te-ai fi asteptat ca inca de cu seara sa vezi rezultatele. Creste PIB-ul de nu mai ai loc de el in metrou, dimineata, cand iesi din bloc, dai nas in nas cu un spital rasarit in colt, la semafor, si A1 deja a devenit A5, ca s-au mai construit patru autostrazi peste noapte si se incurcau guvernantii la numaratoare. In realitate, nimic din toate astea nu s-a intamplat. Si nici nu se va intampla, pentru ca Dragnea stie doar sa ambaleze totul intr-un mister ieftin, de balci. Secretomania listelor, interminabilele discutii in partid si nicio vorba despre cine cade si cine ramane au fost, ca si pana acum, ingredientele unei piese de teatru de la care spectatorii pleaca cerandu-si banii inapoi. Niciodata Dragnea nu ma va putea convinge ca problemele tarii au fost atat de grave incat a avut nevoie de ore si ore de discutii. Apoi, nu cred ca Romania are probleme grave, ci partidul care ii scapa printre degete pe masura ce il strange tot mai tare in pumn. Fuge ca noroiul printre degete.

Ce s-a schimbat?

Teoretic, o remaniere presupune, ca rezultat, un pas inainte fata de ceea ce era pana atunci. Schimbi ca sa fie mai bine, ca sa te dezvolti. Ce a crescut dupa remanierea echipei lui Grindeanu? In afara de animozitatea din PSD nu mi se pare a fi crescut ceva in mod semnificativ. Partidul nu a devenit mai ager la minte, mai echilibrat si mai grijuliu cu romanii. Nu am vazut asta la niciun televizor si pe nicio strada. Romanii au ramas aceiasi pacaliti de vorbe, cu promisiunea ca nu se vor mai face greseli pe viitor. Pai, hai s-o dam pe a dreapta, Dragnea, romanii nu au gresit. De tine si ai tai stii ceva? Ati gresit sau ati crescut in urma remanierii? Sa nu exagerez, totusi. Ati crescut kilometrii de autostrada si de cale ferata. Nu pe toti, ci doar pe cei de pe hartie.

Sase luni garantie

Mai mult ca sigur, dupa remanierea lui Grindeanu, au crescut si obligatiile lui Dragnea fata de cei care l-au sustinut, atunci si acum. Nici cu Tudose partidului nu i-a fost prea bine. Schimbarea lui din functie avea sa se produca repede, chiar neasteptat de repede. Si nu pentru ca ar fi vrut sa puna in practica Programul de guvernare in ritm de mars, ci pentru ca ba s-a certat cu ministresa de la Iterne, Carmen Dan, ba era omul serviciilor de informatii. Cand l-au mazilit, toata lumea a inteles ca, in sfarsit, Romania va zburda vesela spre bunastare si ca gata, in partid e iarasi armonie. Niciodata Dragnea nu a spus ca armonia lui e garantata sase luni, dupa care fabricantul nu-si mai asuma obligatii.

Familia, dom’le, familia!

A inaintat Romania dupa schimbarea lui Mihai Tudose? Nu cred ca risc prea mult daca spun ca nu. Cifrele cu care ar veni unul sau altul in incercarea de a demonstra contariul nu-mi spun nimic. Sunt doar o insiruire de semne care nu au sentimente, nu le e foame, nu au copii de crescut si nu se poate discuta cu ele. Partidul, sa si le pastreze pentru propaganda de alegeri. L-am trimis pe Tudose pe alta pozitie si am scos-o in fata pe Viorica Dancila. Foarte frumos! Foarte frumos! Mai frumos ca atat nici nu se putea. Acum, Dragnea schimba si garnitura acesteia. Un ministru colo, altul de dincolo, inca doi din partea asta si mai vedem ce mai zice familia. Cum care familie? Nu va faceti ca nu stiti, familia e familie, v-am zis de la inceput.

De unde rasare soarele?

In mod surprinzator, si nu o spun cu rautate, Dragnea nu a inteles nimic pana acum. Nici ca o remaniere nu se face dupa ureche, dar nici la sugestiile sau la presiunile baronilor din teritoriu. O remaniere se face pe criterii de competenta, de experienta si pe puterea de a intelege evolutia lucrurilor. O remaniere facuta strict din considerente politice nu aduce nimic bun. A-l aduce pe Badalau la Economie – inca nu e sigur la ora la care scriu – nu inseamna nimic altceva decat un alt pilon al lui Dragnea la varful unui alt minister. Ce castiga Romania de aici? Nimic, asta este adevarul. Iar Dragnea ar trebui sa o recunoasca, dupa cum ar trebui sa recunoasca si ca s-a impotmolit. Arata a personaj nauc, dornic sa lumineze o tara intreaga, dar care nu mai stie daca soarele apare din nord sau din sud-vest.

author avatar
Valentin Boeru
2.383 afisari

7 COMENTARII

  1. Neo Alesul , trezire spirutuala , iesirea din labirint , iesirea din intuneric , DRUMUL SPRE LUMINA ? Posibil un scenariu marca Cypher , pentru a musca fraierii momeala ?

  2. Dragnea noul lache al psd, isi bate joc Firea de el la orice ora, toti rad de el pe la spate, un conducator de paie.

  3. Astazi la ultimul Cex psd nu are curaj sa o zboare pe Firea din partid ramanea aia sa faca misto de el pana la pastele cailor impreuna cu toti pucistii

  4. Mai e vreunul in psd sa nu fi facut misto de Dragnea? pana si Codrin facea figuri la el asta iarna, peorma si-a primit functie si a tacut

  5. Remanierea o mare dezamagire, doar se fataie oameni de pe o pozitie pe alta.. mult nepotism, multa incompetenta. Se mai platesc datorii catre pucistii care au tradat se mai impart recompense. O gluma de remaniere si o gluma de guvernare

  6. Stie foarte bine ce face, si o sa ii popeasca pe toti Livache a dat mana cu evreii papa baieti luati-va gandul ca va pica cel putin 5 ani .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger