AcasăNewsDragnea a aratat ca a putut. Va mai putea?

Dragnea a aratat ca a putut. Va mai putea?

In momentele cheie, liderul PSD demonstreaza ca poate deveni si „Dragnea jucator”

Motiunea de cenzura a fost votata. Sorin Grindeanu se poate intoarce acasa. Sau unde vrea el, pentru ca nu cred ca cineva sa mai fie interesat de el. Ar fi culmea sa i se mai faca vreo oferta serioasa dupa ce a tinut o tara intreaga pe loc cu iluziile lui. Ponta, celalalt perdant, a reusit sa-si puna singur piedica intr-o aventura prost gandita, oferind un spectacol jenant.

In momentele cheie liderul <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagpsd title=PSD data wpil keyword link=linked>PSD<a> demonstreaza ca poate deveni si Dragnea jucator

Asadar, PSD a trecut de hopul motiunii. „Guvernul celor 2” nu mai exista. Pare ca Dragnea si-a facut jocurile poate mai mult ghidat de fler. Daca s-ar fi bazat numai pe democratia din titulatura partidului probabil nu ar avut aceiasi sorti de izbanda.

Realizari partiale, daramare totala

Strategiile liderului PSD nu au avut un continut special. Spre deosebire de „Guvernul celor 2”, zgomotos, acuzator si ironic, discursul lui Dragnea a mers de la cap la coada pe programul de guvernare cu care a cucerit electoratul, program pe care Grindeanu „l-a neglijat nejustificat”. Era asul lui si nimeni nu avea cum sa i-l smulga din mana. Ponderat si calculat, a evitat confruntarile deschise, tinandu-si partidul incolonat in spatele lui. Tactica lasarii adversarului fara argumente credibile, indelung exersata in timpul campaniei electorale, s-a dovedit a fi cea mai buna solutie. Oricate argumente ar fi adus Sorin Grindeanu in favoarea lui, nu putea explica de ce strategia lui Dragnea consta in: doar 13 la suta dintre masuri, adica 50, au fost indeplinite, 27 la suta, adica 107, sunt realizate doar partial, iar 60 la suta dintre masuri, adica 236, sunt neindeplinite.

Siretlicul lui Moromete

Grindeanu si Ponta au iesit la atac destul de neinspirati, de parca nu proveneau din acelasi partid si nu-i cunosteau dedesubturile. L-au acuzat pe Dragnea de totalitarism, dar tocmai controlul strict al liderului a mentinut partidul pe linie. O formatiune de marimea PSD, cu grupuri de interese, ca in orice partid, dar si cu grupuscule apte de razvratire nu se conduce cu flori in mana si mangaieri pe frunte. Parca evadati din realitate,  Ponta si Grindeanu au mizat pe o ofensiva in zona democratiei de partid, crezand ca vor sensibiliza suficient de multi deputati si senatori care sa incline balanta in favoarea lor. Cu foarte putine exceptii, acestia au preferat partidul asa cum este, decat sa se lase tarati intr-o aventura careia nu i se intrevedea finalul. Dragnea a stiut sa-si faca jocurile peste cele ale celor doi, aparandu-si pozitia. De ce n-am crede ca, imbinand experienta cu siretlicul proverbial al taranului roman, intalnirea cu greii din PSD de la Rin Grand Hotel, in seara de dinaintea motiunii, nu avea ca scop decat tinerea tuturor sub control, pana foarte tarziu, ca sa nu mai existe posibilitatea amatorilor de a se intalni cu „Guvernul celor 2” si intermediarii? Dragnea a dovedit ca-l duce mintea. A aratat ca poate. Va putea mentine aceeasi linie, in conditiile in care va mai avea de jucat si alte meciuri dure?

author avatar
Valentin Boeru
1.003 afisari

3 COMENTARII

  1. SA SE FACA ANCHETA SA SE CONSTATE CATA SPAGA AU PRIMIT PARLAMENTARII NATIONALITATILOR CONLOCUITOARE DE LA PROSTARICEANU SI REPETENTUL NATIUNII DRAK-NEA.

  2. Bai sluga vîndută care ai scris acest articol si altele asemănătoare cu cit te plătesc psd-istii? Nu ti-e sila de tine cînd te uiti in oglinda? Cum poți mai secatura să lauzi un hoț si un vînzător de tara.
    Se merita mai să ajungi în subsolul istoriei pt cit te plătesc ăștia? Scutura umană care ești!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger