AcasăNewsDraghici, dupa ce a fost pus sub acuzare de DNA: Am atacat...

Draghici, dupa ce a fost pus sub acuzare de DNA: Am atacat deja ordonanta

Trezorierul PSD a reactionat a doua oara public, pe o retea de socializare, in ziua in care s-a aflat ca e urmarit penal de DNA.

De aceasta data, Mircea Draghici sustine ca a contestat ordonanta pe numele sau. Si ca e nevoie ca organul de urmarire penala sa cunoasca legea finantarii partidelor politice.

Iata ce a anuntat Draghici, via Facebook:

„Am atacat deja ordonanta din 1 aprilie 2019 prin care mi-a fost atribuita calitatea de suspect, sub aspectul lipsei de temeinicie si legalitate. In zilele urmatoare, probabil, procurorul-sef de sectie din cadrul DNA va solutiona plangerea si va constata ca, intai de toate, DNA nu are competenta in efectuarea urmaririi penale. Atunci cand e vorba de un partid politic, primul lucru pe care ar trebui sa il faca organul de urmarire penala este sa citeasca statutul partidului si legea finantarii partidelor politice.”

Anterior, DNA anunta ca procurorii au dispus efectuarea urmaririi penale fata trezorierul PSD, pentru utilizare a subventiilor in alte scopuri decat cele pentru care au fost acordate si  delapidare. Si ca „in calitate de trezorier al unui partid, avand atributii de gestionare si administrare a bunurilor si fondurilor banesti apartinand formatiunii politice respective, suspectul si-ar fi insusit suma de 380.000 euro prin incheierea unui contract de inchiriere a unui imobil, avand un caracter simulat, folosind astfel suma de bani provenita din subventii in alte scopuri decat cele pentru care au fost acordate, respectiv pentru plata partiala in proportie de peste 2/3 a unui imobil.”

author avatar
Andrei Coman
190 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger