AcasăNewsDoua sticle de whisky, vandute cu doua milioane de dolari

Doua sticle de whisky, vandute cu doua milioane de dolari

Two bottles of whisky, Macallan Peter Blake 1926 (L) and Valerio Adami 1926 (R), are displayed ahead of a Bonhams auction in Hong Kong on May 18, 2018. Whisky prices have soared in recent years, with buyers shifting their attention from the bigger names to rare bottles from Scotland and Japan among others, according to Bonhams. / AFP PHOTO / Dale DE LA REY

Pretioasele recipiente, pline cu whisky Macallan, au inregistrat astfel un nou record mondial la o licitatie de bauturi spirtoase din Hong Kong, a anuntat casa de licitatie britanica Bonhams.

Whisky ul a fost distilat in 1926 si pus in cele doua sticle in 1986

Una din sticle (750 ml) , care are o eticheta conceputa de artistul pop britanic Peter Blake (care a contribuit si la conceptia copertei albumului”Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band” al trupei Beatles) s-a vandut cu 1,01 milioane de dolari (857.000 de euro). Cealalta sticla (tot  de 750 de ml), a carei eticheta a fost desenata de catre artistul italian Valerio Adami, a fost adjudecata pentru 930.000 de euro. Whisky-ul din cele doua sticle a fost distilat in 1926 si pastrat pana cand a fost imbuteliat, in 1986. Doar 12 sticle din aceasta varietate de whisky Macallan au fost produse. Pretul la whisky a urcat in ultimii ani iar cumparatorii cu dare de mana se concentreaza pe varietati rare din Scotia dar si din Japonia, potrivit casei de licitatii Bonhams. In 2014, o sticla de whisky malt- Macallan ‘M’ Decanter de sase litri a fost cumparata cu 530.000 de euro la o licitatie Sotheby tot in Hong Kong. Valoarea whisky-ului Macallan vechi de 18 ani  s-a dublat in cursul unui an, a explicat Daniel Lam, seful departamentului vinuri si whisky al Bonhams Hong Kong.

author avatar
Tudor Borcea
407 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger