AcasăNewsDoua noi cazuri de sindrom hemolitic uremic

Doua noi cazuri de sindrom hemolitic uremic

Specialistii au anuntat aparitia a doua cazuri de sindrom hemolitic uremic (SHU), la copilasi din Arges si, respectiv, Bacau.

La cateva saptamani de cand ultimii micuti transferati din diverse judete ale tarii la „Marie Curie”, in Capitala, plecau acasa alaturi de parintii lor, dupa ce specialistii de la aceasta unitate medicala reusisera sa ii faca sa se simta mult mai bine, fata de momentul la care fusesera adusi in spital, stiut fiind faptul ca multi dintre copiii internati cu SHU avand nevoie, in rastimpul cat au fost in grija medicilor, de dializa peritoneala, aflam, iata, ca au aparut doua noi cazuri de imbolnavire.

Din cate anunta, sambata, reprezentantii Ministerului Sanatatii, in baza informarilor primite din teritoriu, este vorba despre un copil in varsta de un an si opt luni, aflat deja in grija medicilor de la „Marie Curie”, acestia din urma considerand ca se impune dializa peritoneala, dar si despre un micut din Bacau. Acesta din urma are un an si doua luni si, din cate reiese din comunicatul de presa, nu a fost transferat in Bucuresti. Copilul este internat la Iasi, la Spitalul de Pediatrie, fara sa fie, cel putin pana la acest moment, supus procedurii amintite.

Ce anume a declansat aceasta situatie si cum de au ajuns cei mici sa primeasca diagnosticul de sindrom hemolitic uremic, ceea ce inseamna ca au probleme renale, nu se stie momentan. Insa aceste aspecte urmeaza sa fie stabilite de catre experti, atat in cadrul Directiei de Sanatate Publica Arges, cat si in Bacau fiind demarate investigatii epidemiologice.

author avatar
Cristina Stefan
128 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger