Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Doua luni naufragiat pe mare

Doua luni naufragiat pe mare

Autor:

Marea a fost cruda cu Rolando Omongos, un tanar pescar filipinez de 21 de ani, care a fost salvat dupa 58 de zile de plutit in deriva, fara hrana si apa.

 

pescar Doua luni naufragiat pe mare

In momentul in care a fost adus pe uscat, Rolando nu cantarea decat 20 kg

In doua barci, tanarul, impreuna cu unchiul sau parasisera General Santos, aflat la extremitatea meridionala a Filipinelor, impreuna cu alti pescari. Portul se afla la peste 3200 km nord-est de insula Noua Britanie, in Papua-Noua Guinee, in apropierea careia a fost debarcat de salvatorii sai, echipajul unui vas de pescuit japonez. O furtuna ii separase pe cei doi de restul flotei de pescuit. Dupa cinci zile nu mai aveau carburant si au fost nevoiti sa arunce motoarele barcilor pentru a nu fi rasturnati de valuri. ”Vedeam zilnic cel putin patru vapoare pe zi, dar nici unul nu a oprit”, a spus Rolando. Dupa o luna de plutit in deriva, unchiul acestuia a murit. Initial, i-a luat cadavrul in barca sa dar apoi a fost nevoit sa-l arunce peste bord pentru ca se descompunea repede. Rolando a spravietuit pentru ca avea cum sa stranga apa ploilor si a mancat muschii (ciupercile) care au crescut pe coca barcii sale, de numei 2,5 metri lungime. Din cand in cand, se proteja de soarele arzator sarind in apa. ”Nu mi-am pierdut niciodata speranta, ma rugam mereu”, a marturisit Rolando.


1 Comentariu la Doua luni naufragiat pe mare

  1. Ciprian

    ”Vedeam zilnic cel putin patru vapoare pe zi…”… Bãi, Borcea, de ce nu te exprimi tu corect? Te mai numesti si scriitor la ziar. Trebuia sã spui ” vedeam zilnic cel putin patru vapoare pe lunã si enspe mii de balene pe an ”. Marele Boanchis ( nici o ironie ) nu vã verificã? N-ar trebui sã vã mai lungeascã urechile? Shame on you! :)))


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 17-07-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!