AcasăNewsDoua luni naufragiat pe mare

Doua luni naufragiat pe mare

In momentul in care a fost adus pe uscat, Rolando nu cantarea decat 20 kg

Marea a fost cruda cu Rolando Omongos, un tanar pescar filipinez de 21 de ani, care a fost salvat dupa 58 de zile de plutit in deriva, fara hrana si apa.

In momentul in care a fost adus pe uscat Rolando nu cantarea decat 20 kg

In doua barci, tanarul, impreuna cu unchiul sau parasisera General Santos, aflat la extremitatea meridionala a Filipinelor, impreuna cu alti pescari. Portul se afla la peste 3200 km nord-est de insula Noua Britanie, in Papua-Noua Guinee, in apropierea careia a fost debarcat de salvatorii sai, echipajul unui vas de pescuit japonez. O furtuna ii separase pe cei doi de restul flotei de pescuit. Dupa cinci zile nu mai aveau carburant si au fost nevoiti sa arunce motoarele barcilor pentru a nu fi rasturnati de valuri. ”Vedeam zilnic cel putin patru vapoare pe zi, dar nici unul nu a oprit”, a spus Rolando. Dupa o luna de plutit in deriva, unchiul acestuia a murit. Initial, i-a luat cadavrul in barca sa dar apoi a fost nevoit sa-l arunce peste bord pentru ca se descompunea repede. Rolando a spravietuit pentru ca avea cum sa stranga apa ploilor si a mancat muschii (ciupercile) care au crescut pe coca barcii sale, de numei 2,5 metri lungime. Din cand in cand, se proteja de soarele arzator sarind in apa. ”Nu mi-am pierdut niciodata speranta, ma rugam mereu”, a marturisit Rolando.

author avatar
Tudor Borcea
317 afisari

1 COMENTARIU

  1. ”Vedeam zilnic cel putin patru vapoare pe zi…”… Bãi, Borcea, de ce nu te exprimi tu corect? Te mai numesti si scriitor la ziar. Trebuia sã spui ” vedeam zilnic cel putin patru vapoare pe lunã si enspe mii de balene pe an ”. Marele Boanchis ( nici o ironie ) nu vã verificã? N-ar trebui sã vã mai lungeascã urechile? Shame on you! :)))

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger