AcasăNewsDoua cutremure, joi, in Romania! Unul dintre ele, in Muntenia

Doua cutremure, joi, in Romania! Unul dintre ele, in Muntenia

Pamantul s-a miscat de doua ori, in doua zone cunoscute din Romania, in dimineata zilei de joi. Cutremurele au avut loc la o distanta de doar cateva ore unul de celalalt.

Primul dintre ele, si cel mai puternic, s-a produs la scurta vreme de la ivirea zorilor, mai precis la ora 06.19, in judetul Vrancea, si, potrivit informatiilor date publicitatii de catre specialistii in Fizica Pamantului, pe pagina de internet a institutiei, a avut 3.3 grade pe scara Richter. Seismul s-a produs la o adancime de 86 de kilometri.

Circa trei ore mai tarziu, mai exact la ora 09.27, o alta miscare telurica, tot de intensitate redusa, s-a produs pe teritoriul Romaniei, de aceasta data in Munteania. Sursa citata mentioneaza ca este vorba despre un seism de 3.2 grade pe scara Richter, de suprafata (s-a produs la o adancime de doar 17 kilometri-n.r), ce a avut loc in judetul Dambovita. Epicentul acestui cutremur a fost localizat la 10 kilometri de Pucioasa, 23 de kilometri de Targoviste si la 33 de kilometri de cunoscuta statiune Sinaia, de pe Valea Prahovei.

sursa foto: infp.ro

author avatar
Cristina Stefan
196 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger