AcasăNewsDoua cutremure in tara, la primele ore ale zilei

Doua cutremure in tara, la primele ore ale zilei

Pamantul s-a cutremurat de doua ori, duminica, in Romania, la distanta de cateva ore. Miscarile telurice au avut epicentrul in acelasi judet al tarii, mai precis in Buzau, si s-au produs la distanta de aproximativ sase ore unul de celalalt.

UPDATE: Un al treilea cutremur a avut loc, tot in judetul Buzau, de aceasta data in cursul dupa-amiezii, fiind mai puternic decat precedentele doua. Reprezentantii INFP anunta ca a fost vorba despre un seism de 3.9 grade pe Richter, care s-a produs la ora 15 si 46 de minute, la o adancime de 148 de kilometri.

In ultima zi a saptamanii s-au produs, asadar, doua seisme. Primul dintre ele cu doar sase minute inainte de ora 02 a acestei zile de duminica, miscarea telurica respectiva avand 2.8 grade pe Richter, din cate rezulta din informatiile facute publice de catre reprezentantii Institutului National de Fizica a Pamantului, si fiind inregistrata de aparate la o adancime de 107 kilometri fata de nivelul solului.

Celalat cutremur, de 3 grade pe Richter, s-a produs la ora 8 fix, la 130 de kilometri adancime, si a avut epicentrul, dupa cum aminteam anterior, tot in judetul Buzau. Va reamintim si faptul ca tot in acelasi judet  s-a produs si cel mai puternic seism inregistrat in tara, de la inceputul anului, cel de 4.1 grade pe Richter, de pe 7 ianuarie.

author avatar
Cristina Stefan
79 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger