Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Doua cutremure in Romania, la distanta de cateva ore

Doua cutremure in Romania, la distanta de cateva ore

Autor:

Pe fondul celor doua seisme care au semnat groaza in randul italienilor- greu incercati de miscarea telurica din vara, de magnitudine 6, dar cu efecte devastatoare – aflam ca in cursul noptii de miercuri spre joi si in Romania au avut loc doua miscari telurice.

 

cutremur1 350x225 Doua cutremure in Romania, la distanta de cateva oreTrebuie spus, insa, ca intensitatea acestor cutremure a fost cu mult mai mica decat cele din Peninsula – si anume au avut 3, 5 si, respectiv, 2.7 grade pe Richter. Dar si ca ambele cutremure au avut epicentrul pe raza judetului Buzau, din cate au anuntat specialistii de la institutul de Fizica a Pamantului.

Prima miscare telurica s-a produs cu 7 minute dupa ora 1, la o adancime de 141 de kilometri, fiind vorba de cel de 3,5 grade pe Richter, in timp ce urmatorul a fost inregistrat de aparate cu aproximativ doua ore si jumatate mai tarziu, adica la 3 si 42 de minute. A avut, dupa cum va spuneam, 2.7 grade, si a fost inregistrat de aparatele expertilor la o adancime de 142 de kilometri.

Cel mai probabil, cutremurele din Romania nu au avut nicio legatura cu cele din Italia.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 20-11-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!