AcasăNewsDosarul "Valiza", la ultimul termen. Gigi Becali, adus la Curtea Suprema

Dosarul „Valiza”, la ultimul termen. Gigi Becali, adus la Curtea Suprema

Magistratii au judecat, luni, ultimul termen in dosarul „Valiza”. Patronul stelist Gigi Becali a fost adus la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), de la Penitenciarul Rahova.

UPDATE: Pronuntarea sentintei in DOSARUL „VALIZA” a fost amanata pentru marti, 4 iunie. In urma cu scurt timp, Gigi Becali a parasit sediul Instantei Supreme, fiind dus sub escorta la duba care il va transporta la Penitenciarul Rahova.

Procurorul DNA cere o pedeapsa de patru ani pentru Becali si o pedeapsa de doi ani  de inchisoare cu suspendare pentru selectionerul Piturca, respectiv pentru vicepresedintele clubului Steaua.

Becali, la iesirea de la audieri (captura foto Romania Tv)

Becali a recunoscut ca a antedatat documente, pentru a incasa bani. Patronul stelist a sustinut in fata instantei ca Piturca ar fi semnat in calitate de martor, dar ca la acel moment nu a stiut nimic despre situatia respectiva. „Eu am falsificat, eu am facut tot pentru a-mi lua banii. Zic hai sa pun doi martori, Volcinschi si Piti. Piturca habar n-avea. I-am zis, ‘hai ca e un contract cu teren’. A semnat si a plecat. Doamna judecator, hai sa zicem ca nu am falsificat, ci antedatat. Suna mai bine, nu ma condamna (…) Nu mi-a cerut lamuriri Piturca. A ramas surprins si el dupa aia cand a aflat ce se intampla”.

„Interesul meu e sa fiu condamnat in dosarul asta, dar nu puteti spune ca premierea e coruptie”, a spus patronul stelist, inainte de a interveni avocatul sau. Totodata, latifundiarul din Pipera a mentionat in fata magistratilor ca e „vinovat de uz de fals”, conform stirileprotv.ro.

Gigi Becali este audiat la aceasta ora. „”Cand am intrat in fotbal, in 2000, am constatat aranjamente, blaturi. I-am anuntat pe toti care care isi faceau treaba aici ca nu le impartasesc comportamentul”, a declarat patronul din Ghencea, potrivit gsp.ro. „Doamna judecator, nu va port pica, vreau sa va zic adevarul”, a marturisit Becali in fata completului de judecata, acelasi care a decis condamnarea sa in dosarul schimbului de terenuri cu MApN. Eu va zic ca sunt fericit. Chiar daca sunt acolo unde sunt. Ce tot ma intrebati, doamna? Si la sechestrare ati facut la fel. Mi-ati zambit si pac – 3 ani”.

Becali a coborat in urma cu scurt timp din duba cu care a fost adus la sediul Inaltei Curti. Omul de afaceri a fost insotit de mai multi politisti. Procesul a inceput. Patronul stelist ar fi cerut sa nu ii fie scoase catusele, dorindu-si sa ramana cu mainile incatusate pe parcursul audierii, insa oamenii legii nu au tinut cont de aceasta rugaminte, conform RTV. „Chiar si in ghearele mortii de ma veti duce, Domnul e cu mine”, a fost auzit spunand Gigi Becali, pe culoar, in drum spre sala de judecata.

–-

Completul de cinci magistrati ai ICCJ judeca, luni, ultimul termen in dosarul „Valiza”, in care Gigi Becali este acuzat de dare de mita si fals in inscrisuri. De asemenea, la Curtea Suprema au ajuns si selectionerul Victor Piturca si vicepresedintele clubului Steaua, Teia Sponte, acuzati  in acelasi dosar –  de favorizarea infractorului, respectiv complicitate la dare de mita. Gigi Becali a fost achitat initial in dosarul „Valiza”, dar procurorii au facut recurs, cerand inchisoare cu executare.

Verdictul ar urma sa fie anuntat la o saptamana dupa cel din „Dosarul transferurilor”, in urma caruia Becali a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu executare, in cazul schimburilor de terenuri cu Ministerul Apararii. Finantatorul stelist va fi adus la Curtea Suprema de la Penitenciarul Rahova.

Sursa foto: gsp.ro

Citeste si: Daca Gigi Becali va fi condamnat in “Dosarul Valiza”, Steaua va fi RETROGRADATA!

Becali se teme pentru viata lui. Ii pune capac “Dosarul Valiza”?

Gigi Becali, dupa achitarea in dosarul Valiza: “Ma bucur ca in tara mea Hristos nu il lasa pe satan sa-si faca de cap”

Gigi Becali, achitat in dosarul “Valiza”

1.427 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger