AcasăNews"Dosarul Transferurilor": Scapa cei opt oameni de fotbal? Vezi ce se discuta...

„Dosarul Transferurilor”: Scapa cei opt oameni de fotbal? Vezi ce se discuta ACUM la Curtea de Apel!

„Dosarul Transferurilor” face deliciul mass-media de circa sapte ani, insa atat cei implicati in dosar, cat si opinia publica asteapta ca mult prea mediatizatul caz sa aiba si un verdict.

Iar verdictul ar putea veni chiar astazi, cand cei opt oameni de fotbal implicati in „Dosarul Transferurilor”, respectiv Mihai Stoica, Ioan Becali, Victor Becali, Gigi Netoiu, Cristi Borcea, George Copos, Jean Padureanu si Gica Popescu, au fost chemati sa dea, din nou, cu subsemnatul la Curtea de Apel Bucuresti.

Este al 66-lea termen din acest dosar, iar audierile au inceput la ora 14.00, primul luat in colimator de magistrati fiind Victor Becali, care a lipsit la ultimul termen din cauza unor probleme medicale.

Interesant este ca, din cauza perioadei indelungate in care dosarul a fost intors pe toate partile, inculpatii urmeaza sa fie judecati in baza noului Cod Penal, ceea ce insemna, automat, eventuale pedepse mai mici pentru toti.

Inculpatii au scapat de „inselaciunea cu consecinte deosebite de grave” si pot fi acuzati doar de inselaciune, ceea ce ar insemna cel mult 5 ani de inchisoare, in loc de un maxim de 20 de ani de inchisoare.

In plus, exista posibilitatea ca reprezentantii celor opt oameni de fotbal sa solicite prescrierea faptelor si atunci ar insemna ca inculpatii scapa „basma curata”. Desi pot profita de acest avantaj, inculpatii se dau cocosi si sustin ca nu sunt interesati de prescriere ci mai degraba de decizii care sa arate ca sunt „nevinovati”.

Noul Cod Penal ii si poate afecta pe cei opt inculpati. In cazul in care acestia sunt condamnati la inchisoare, nu mai exista posibilitatea, conform noii legislatiei, ca ei sa primeasca inchisoare cu suspendare. Astfel, daca sunt gasiti vinovati, inculpatii vor ajunge sigur dupa gratii.

Mai mult, daca sunt gasiti vinovati, inculpatii vor avea de platit sume uriase de bani.

author avatar
Cristi Ionita
163 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger