AcasăNewsDosarul Microsoft revine in prim plan: Fost director general, la DNA

Dosarul Microsoft revine in prim plan: Fost director general, la DNA

sursa foto: observatorulph.ro

Procurorii au reluat audierile in aceasta cauza, mai precis in dosarul cunoscut drept „Microsoft 2”, motiv pentru care un fost sef din cadrul Microsoft Romania a dat, luni dimineata, ochii cu anchetatorii anticoruptie.

UPDATE 3: La DNA a ajuns, dupa pranz, si afaceristul Claudiu Florica, unul dintre martorii denuntatori din „dosarul mama”.

UPDATE 2: Si fostul ministru al Educatiei, Alexandru Athanasiu, s-a prezentat in fata procurorilor anticoruptie in aceeasi cauza. (DETALII AICI)

UPDATE: Un alt sef din cadrul companiei IT a fost chemat la audieri. Este vorba despre Ovidiu Artopolescu.

––

Este vorba despre Silviu Hotaran, cel care a condus, din postura de director general, filiala din Romania a Microsoft, pana acum cativa ani, si pe care procurorii il suspecteaza intr-un dosar disjuns din cel in care mai multe persoane au fost condamnate deja, si in care ar fi vizati mai multi fosti ministri, fie din PDL, fie din PSD, printre ei Ecaterina Andronescu, Dan Nica, Daniel Funeriu sau Alexandru Athanasiu. „Nu mi s-a propus nimic (..) n-am dat, n-am luat spaga niciodata, n-am conturi ascunse”, a sustinut barbatul, la iesirea de la audierile care au depasit o ora.

Anchetatorii investigheaza contractele incheiate, in prima faza in 2004, iar apoi prelungite, in vederea inchirierii unor licente Microsoft folosite in unitati de invatamant din intreaga tara.

author avatar
Cristina Stefan
256 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger