AcasăNewsDosarul bancherilor: Directorii BRD Martis si Nanu au fost arestati. Ioan Crestin...

Dosarul bancherilor: Directorii BRD Martis si Nanu au fost arestati. Ioan Crestin si Marius Locic, eliberati

(foto: realitatea)

Patru persoane au fost retinute duminica, in dosarul fraudelor bancare, intre care si directorii BRD Adrian Martis si Andrei Nanu. Ioan Crestin si Marius Locic vor fi cercetati in stare de libertate.

(foto: realitatea)

Curtea de Apel Bucuresti a decis duminica arestarea preventiva a directorilor BRD Adrian Martis si Andrei Nanu, in dosarul fraudelor bancare de 85 de milioane de euro. De asemenea s-a instanta a dispus si retinerea lui Peter Cornelia, notar, si a lui Andrei Suditu, un presupus om de afaceri care ar fi contractat mai multe credite de milioane de euro.

Marius Locic si Ioan Crestin vor fi cercetati in stare de libertate, instanta a decis in cazul lor ca nu prezinta pericol social si nici nu „prezinta o implicare importanta”. cei doi au insa interdictie de a parasi tara.

In privinta deciziei Curtii, Marius Locic a declarat: „Vreau sa multumesc justitiei ca a inceput sa nu mai dea arestari pe banda rulanta. Sunt nevinovat. Nu inteleg de ce sunt aici. Exista o singura problema: un contract de avocat intre mine si Catalin Voicu, atat si nimic mai mult”.

Totodata, omul de afaceri a precizat ca Agrocereal, firma de a carei denumire se leaga mai multe nume din dosar, nu are nici o legatura cu nicio alta persoana. „Agrocereal nu are legatura cu fratii Crestin. E o firma care a avut o relatie doar cu mine, iar Catalin Voicu nu a avut niciun fel de legatura. Eu am avut un contract cu dansii (Agrocereal, n.r.), iar banii au intrat in firma Locic, nu la Catalin Voicu. Contractul de consultanta exista intre mine si Voicu si banii mergeau de la Locic la acesta”, a declarat Marius Locic.

Afaceristul a mai afirmat si ca l-ar atrage o cariera politica, mai ales ca vrea sa ajute oamenii care sunt abuzati: „Ma gandesc sa intru in politica, asta e o informatie in premiera pentru dumneavoastra. Vreau sa apar toti oamenii care sunt dezavantajati si nu au reprezentare in media. Se intampla foarte multe abuzuri. SRI da informatii false catre DNA si DIICOT. Sa fie atenti de fiecare data cand dau informatii despre noi, oamenii de afaceri. Ma voi inscrie la acel partid care va lupta impotriva abuzurilor din justitie. Nu am nicio optiune politica”.

Locic a mai atras atentia ca de vina nu este sistemul bancar romanesc, pentru ca oamenii de afaceri au primit ajutor de la banci atunci cand „era boomul imobiliar, iar acum nu vreau sa ne gandim ca se intampla numai abuzuri.”

author avatar
Alina Costache
679 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger