AcasăNewsDosarul accidentului aviatic din Apuseni, preluat de Parchetul militar

Dosarul accidentului aviatic din Apuseni, preluat de Parchetul militar

(sursa foto: Facebook/Marius Pop)

Procurorii din Alba au decis, marti, stramutarea dosarului privind accidentul aviatic din Apuseni, din 20 ianuarie, catre Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia parchetelor militare. Pana la aceasta data au fost audiate 28 de persoane in acest caz.

(sursa foto: Facebook/Marius Pop)

Ancheta privind tragedia aviatica din Apuseni, inceputa in Alba, va fi continuata de Parchetul Militar. Cu precizarea ca procurorii din Alba au mentionat ca au cercetat, pana la aceasta ora, locul producerii acccidentului, preluand probe materiale de la locul dezastrului, dar au si audiat atat victimele, cat si 28 dintre cei care au participat la operatiunea de salvare („martori din cadrul ISU, SMURD, personal silvic, jandarmi, localnici”), reprezentantii Parchetului din judetul amintit au anuntat ca ancheta va fi continuata, insa de catre Sectia parchetelor militare, din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru continuarea anchetei. Procurorii din Alba au mentionat totodata, marti, faptul ca, pana la declinarea competentei in acest caz, au fost, de asemenea, ridicate de la locul producerii accidentului probe materiale -aparatul GPS si statia ELT, care „au fost predate investigatorilor CIAS, urmand a fi  trimise spre examinare la un laborator de specialitate”.

Decizia stramutarii dosarului este motivata prin faptul ca „din actele de urmarire penala realizate pana in prezent a rezultat ca se impune audierea unor persoane din cadrul unor institutii centrale ale statului, cu atributii in gestionarea situatiei de urgenta generate de producerea unui accident de aviatie civila, persoane avand calitati ce atrag competenta Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia parchetelor militare”.

91 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger