AcasăNewsDosarele ANRP, resuscitate la urgenta

Dosarele ANRP, resuscitate la urgenta

Mihai Rotaru

Nume grele care au cazut in ghearele DNA in cazul despagubirilor halucinante date de ANRP sunt scoase din nou la defilare, procurorii DNA audiind, ieri, pe banda rulanta.

Mihai Rotaru

Primul sosit, primul servit a fost omul de afaceri Mihai Rotaru, existand suspiciuni potrivit carora acesta ar fi fost unul dintre beneficiarii unor supraevaluari a trei terenuri din Bistrita. Rotaru este o mai veche cunostinta a DNA, afaceristul fiind acuzat ca i-a dat mita 600.000 de euro fostului deputat PNL Ioan Oltean pentru a interveni la ANRP in favoarea sa. Rotaru ar fi obtinut de la ANRP o despagubire de aproape 109 milioane de lei pentru un teren care, potrivit procurorilor, a fost supraevaluat cu peste 87 de milioane de lei.

Horia Georgescu

O alta figura cunoscuta in cazul tunurilor de la ANRP este Horia Georgescu, fost sef ANI. Acesta este acuzat in noul dosar de abuz in serviciu, fapta pe care, spune el, nu a comis-o. „Valorile supraevaluate, daca au fost, dar nu cred ca este cazul, sunt responsabilitatea celor care le-au facut.

Ana Maria Topoliceanu

Din punctul meu de vedere, eu nu am incalcat nicio lege. Nu am dat declaratii”, a declarat Georgescu. Prejudiciul in noua speta ANRP este estimat la 17 de milioane de euro, ancheta vizand 15 persoane.

author avatar
Nicole Ionescu
176 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger