Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Dosar penal. Ce s-a descoperit in cazul porcilor din gospodaria damboviteana unde a fost confirmata pesta africana

Dosar penal. Ce s-a descoperit in cazul porcilor din gospodaria damboviteana unde a fost confirmata pesta africana

Autor:

Dupa ce in prima faza s-a aflat ca intr-o gospodarie dintr-o localitate damboviteana in care erau crescuti mai multe suine a fost confirmata, recent, pesta porcina africana, mai nou au iesit la iveala informatii absolut stupefiante.

 

porci 350x218 Dosar penal. Ce s a descoperit in cazul porcilor din gospodaria damboviteana unde a fost confirmata pesta africanaSi anume ca, desi abia la sfarsitul saptamanii trecute s-a confirmat faptul ca in ograda barbatului din satul Lucieni a fost confirmat un caz de PPA, porcii prezentau semnele bolii inca de la inceputul lunii! Doar ca omul nu s-ar fi adresat autoritatilor competente, cum suna recomandarile ANSVSA-ului, ci a apelat la un fost asistent medical veterinar. Nici acesta din urma nu ar fi raportat suspiciunile, ci s-ar fi apucat sa trateze animalele. “La data de 1 septembrie a.c., animalele prezentau semne de boala, motiv pentru care barbatul a apelat la un fost asistent medical veterinar care le-a administrat medicamentatie animalelor si ar fi operat doua dintre acestea”, anunta luni IPJ Dambovita. Animalele au murit, candva in intervalul 5-15 septembrie.

Despre fostul asistent medical veterinar, oamenii legii au stabilit ca nu mai avea dreptul de a profesa, nefiind angajatul niciunui cabinet medical veterinar, pe numele acestuia fiind deschis un dosar penal “sub aspectul savarsirii infractiunii prevazute de art. 348 din Codul Penal”, mai exact a exercitarii fara drept a unei profesii.

sursa foto: Facebook/ANSVSA    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 24-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!