AcasăNewsDosar 10 august. PG: peste 1.100 de martori, audiati. Expertiza substantelor folosite,...

Dosar 10 august. PG: peste 1.100 de martori, audiati. Expertiza substantelor folosite, in curs

In ziua in care viceprimarul Capitalei, Aurelian Badulescu, a fost la Parchetul General pentru a completa – din cate afirma – declaratia data anterior in aceasta speta, Ministerul Public a facut publice detalii despre stadiul anchetei privind incidentele violente ce au avut loc in 10 si 11 august anul trecut, in Piata Victoriei.

Concret, PG-ul anunta ca pana la momentul de fata au fost audiati „aproximativ 1.180 de martori, 560 persoane vatamate/parti civile, unele dintre acestea depunand inscrisuri si acte medicale cu privire la vatamarile suferite” si ca, totodata, „au fost administrate, in parte, probatoriile solicitate de acestea, au fost vizionate mediile de stocare care contin imagini inregistrate in timpul evenimentelor, atat unele depuse la dosar de persoanele vatamate, cat si cele transmise de catre institutiile de ordine publica sau de alte persoane juridice”.

De asemenea, aceeasi sursa transmite ca este expertiza fizico-chimica in cazul substantelor cu efect iritant lacrimogen folosite de fortele de ordine in cursul interventiei in curs. Si ca procurorii militari au facut demersuri pentru a fi desecretizate documentele „intocmite de structurile care au avut atributii si au actionat in data de 10 august 2018, o parte dintre aceste documente fiind declasificate si inaintate organelor de urmarire penala pentru a fi avute in vedere la solutionarea cauzei”.

author avatar
Andrei Coman
121 afisari

1 COMENTARIU

  1. De ce nu sunt declasificate si protocoalele dintre magistrati si servicii si sa se faca o cercetare paralela cu evenimentele de la Paris,nu ar fi mai elocvent.Daca acea manifestatie era legala nu s-ar fi intamplat niciun eveniment nedorit,insa stapanii externi au vrut altceva si daca nu a mers acum vor satisfactia pedepsirii celor care s-au opus loviturii de stat.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger