AcasăNewsDoritorii pot dona sange la Spitalul Universitar, in cadrul centrului modern inaugurat...

Doritorii pot dona sange la Spitalul Universitar, in cadrul centrului modern inaugurat joi!

Cei care doresc sa ajute pacientii care au nevoie de substanta vitala – oameni ale caror vieti pot depinde de un astfel de gest -pot dona sange, de joi incepand, si la Spitalul Universitar din Capitala.

Totul, in cadrul centrului de donare transfuzionala modern care a fost inaugurat in prezenta ministrului Sanatatii, Nicolae Banicioiu, si a unor specialisti in domeniu. „Incepand de astazi se poate dona sange si la Spitalul Universitar. Am inaugurat punctul de colectare a sangelui intr-un spatiu modern, dotat cu echipamente noi si la standarde europene. Este al doilea punct redeschis dupa cel de anul trecut de la Spitalul Fundeni. Si nu ne vom opri aici”, a precizat ministrul Sanatatii.

Pe langa faptul ca a fost prezent la darea in folosinta a centrului pentru donare de sange, ministrul Banicioiu a profitat de prezenta sa la unitatea medicala in cauza pentru a vedea in ce stadiu sunt lucrarile la blocul operator de la Universitar, care, odata ce va fi inaugurat, in primavara, va fi cel mai modern din Romania, si va include nu mai putin de 11 noi sali in care se pot face interventii chirurgicale cu echipamente foarte performante.

sursa foto: facebook/Nicolae Banicioiu

author avatar
Cristina Stefan
94 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger