AcasăNewsDorin Cocos, Alin Cocos, Alina Bica, Adriean Videanu, Tudor Breazu si Rudel...

Dorin Cocos, Alin Cocos, Alina Bica, Adriean Videanu, Tudor Breazu si Rudel Obreja, audiati la Curtea Suprema!

sursa foto: rador.ro

Sase dintre cei mai cunoscuti inculpati ai momentului din Romania sunt asteptati, marti, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru audieri.

sursa foto: rador.ro

Afaceristii Dorin si Alin Cocos, Adriean Videanu, fostul ministru al Economiei, Tudor Breazu, administratorul firmei detinute de Elena Udrea, fostul ministru al Dezvoltarii, in comuna Nana, judetul Calarasi, dar si Alina Bica, fosta sefa DIICOT, si Rudel Obreja, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box, vor cu totii sa fie cercetati penal in stare de libertate.

Dorin Cocos, Alin Cocos si Adriean Videanu sunt cercetati penal in dosarul „Bica 2”. Cocos senior este cercetat in stare de arest preventiv, Alin Cocos este cercetat in stare de arest la domiciliu, iar Adriean Videanu este cercetat sub control judiciar.

Pentru a iesi din inchisoare, Dorin Cocos a recunoscut acuzatiile aduse si l-a convins si pe fiul sau acelasi lucru. Totusi, procurorii DNA sustin ca cei doi au oferit informatii vagi si nu se justifica stabilirea unor masuri preventive mai blande pentru cei doi.

Acuzat de complicitate la abuz in serviciu, dupa ce a intervenit pe langa Alina Bica, fosta sefa DIICOT, pentru a obtine scoaterea de sub sechestru asigurator a 80 de actiuni, Adriean Videanu sustine ca infractiunea de care este acuzat nu este atat de grava si ii asigura pe oamenii legii ca nu are de gand sa se sustraga urmaririi penale, in speranta ca va scapa de controlul judiciar.

Alina Bica este acuzata in dosarul „Romgaz-Interagro” de luare de mita, abuz in serviciu si favorizarea faptuitorului, existand informatii ca fosta sefa DIICOT a colaborat cu anchetatorii pentru a obtine eliberarea din arest.

Tudor Breazu, cunoscut drept mosierul Elenei Udrea, si Rudel Obreja, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box, vor sa scape si ei de arest. Primul este acuzat de complicitate la luare de mita, respectiv ca o ajuta pe Elena Udrea sa disimuleze banii primiti drept spaga.

Obreja este acuzat de comiterea mai multor infractiuni in dosarul „Gala Bute”, respectiv doua infractiuni de spalare de bani, doua infractiuni de evaziune fiscala si complicitate la evaziune fiscala.

author avatar
Cristi Ionita
157 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger