AcasăNewsDonald Trump , anchetat la venituri

Donald Trump , anchetat la venituri

Noi necazuri pentru presedintele SUA, care va fi cercetat de procurorii din Maryland si din capitala Washington pentru ca a acceptat plati de la guverne straine via imperiul sau imobiliar. Si tocmai maine pica ziua lui de nastere.

Adăpostul funcţiei de preşedinte miliardarul îmbină interesele cu politica

”Entitati guvernamentale”, arata presa americana, au depus o plangere pe numele lui Trump, plangere bazata pe o dispozitie a Constitutiei (clauza retributiilor) care intrerzice oricarei persoane ce ocupa o functie publica sa accepte cadouri, retributii, functii titluri nobiliare si alte avantaje din partea unui stat strain, fara acordul Congresului. Potrivit procurorului din Maryland Brian Frosh, aceasta plangere vizeaza nesepararea de catre Trump a intereselor personale cu datoria de presedinte. In ianuarie, ONG-ul anticoruptie Citizens for Responsability and Ethics in Washington a depus o plangere similara impotriva lui Trump, la un tribunal federal din New York.

Şi a schimbat<br >maşina dar nu<br >şi năravul

Ancheta se adauga necazurilor lui Trump, deja in clinci cu Congresul si cu FBI, in conditiile in care un procuror special (Robert Mueller) ancheteaza si el posibilele legaturi ale echipei de campanie a miliardarului cu Moscova.

Procurorii, la fundatia lui Eric

Serviciile procurorului statului New York Eric Schneiderman ancheteaza destinatia unei parti a fondurilor colectate de fundatia lui Eric Trump, fiul presedintelui SUA, care ar putea sa fi alimentat sursele de venit ale grupului lui Donald Trump, Trump Organization, noteaza Afp. Fundatia Eric Trump a fost infiintata in 2007 pentru a contribui la programe de combatere a cancerului la copii, in cadrul spitalului St. Jude (Memphis, Tennessee). Pentru colectarea de fonduri, fundatia organizeaza anual turneuri de golf pe unul din terenurile ce apartin National Golf Club (New York) ce apartine lui Donald Trump.

Initial, terenul respectiv si instalatiile erau imprumutate gratuit cu aceasta ocazie de Trump Organization, dar, din 2010, el a facturat punerea la dispozitie. Facturi care au crescut de la 50.000 de dolari (costul unui turneu) la 322.000 de dolari, in 2015. Declaratiile ambigue ale lui Eric Trump l-au determinat pe procurorul Eric Schneiderman sa deschida o ancheta, in timp ce Eric Trump, ”ca sa evite orice conflict de interese” si-a suspendat temporat fundatia, potrivit propriilor declaratii, la finele anului trecut, dupa alegerea tatalui sau la Casa Alba.

Cum a incercat Donald sa o seduca pe Salma Hayek

Invitata pe platoul Daily Show, starul si-a amintit de o intamplare mai veche, din vremea cand Trump nu era presedinte si cand a incercat sa obtina un rendez-vous galant cu celebra actrita. N-a avut succes, dar a insistat. ”Eram la un eveniment cu prietenul meu”, a explicat Salma. Trump a venit in spatele ei si i-a acoperit umerii cu sacoul, vazand ca-i este frig. Apoi miliardarul a intrat in vorba cu cuplul si le-a cerut numerele de telefon. Evident, numai pe unul l-a folosit ulterior, al actritei, incercand din rasputeri sa o convinga sa iasa cu el. ”Dar stiti foarte bine ca am o relatie cu cineva”, i-a raspuns ea socata. Trump a replicat imperturbabil: ”Nu este asa de bun pentru tine, nu este important. Trebuie sa iesi cu mine”. Dar degeaba.

Melania si Baron, in sfarsit la Casa Alba

De duminica searw, Casa Alba are doi noi locatari: Melania si Baron Trump. Dupa sase luni de la investitura lui Donald, fostul manechin de origine slovena si fiul lor, Eric (11 ani) s-au mutat pe 1600 Pennsylvania Avenue. Niciodata in istoria recenta a SUA o Prima Doamna nu si-a lasat sotul singur la Casa Alba, dar Baron trebuia sa termine Columbia Grammar and Preparatory School (New York). Baron va urma St Andrews Episcopal School,  o scoala privata din capitala federala. Melania si Baron au sosit cu Air Force One, in compania lui Donald Trump , la baza militara Andrews, Baron jucandu-se cu un ”fidget spinner”. „Astept cu nerabdare amintirile pe care ni le vom face in noua noastra casa!”, a postat Melania pe Twetter, mai ales ca are planuri de modificare a apartamentului unde va sta, in acest sens apeland la un designer originar din Laos, Tham Kannalikham.

 A spart o nunta in New Jersey

Un cuplu care-si sarbatorea casatoria a avut parte de un invitat surpriza: realDonald, care si-a facut intrarea surprinzator la petrecerea care se derula la un club de golf din New Jersey, Secret Service intrerupand masa si dansul pentru a asigura securitatea. Insurateii insa nu s-au suparat si s-au tras in poza cu presedintele SUA, care a semnat pe cateva palarii inscriptionate ”Make America Great Again” si apoi le-a oferit tinerilor si invitatilor.

author avatar
Tudor Borcea
203 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger