AcasăNewsDolj. Vagoane ale unui marfar rasturnate. Traficul feroviar, blocat

Dolj. Vagoane ale unui marfar rasturnate. Traficul feroviar, blocat

Circulatia feroviara este blocata, de duminica dimineata incepand, pe Magistrala 900 Caracal-Craiova, in urma deraierii unui tren de marfa, anunta Centrul Infotrafic.

UPDATE: Oficialii CFR au transmis informatii suplimentare despre incidentul aparut in judetul Dolj. Si anume ca firul pe care a ajuns trenul in cauza era inchis pentru reparatii.

„Compania Nationala de Cai Ferate “CFR” SA informeaza ca, urmare evenimentului produs de operatorul de marfa – Grup Feroviar Roman (GFR), prin depasirea de catre mecanicul de locomotiva a semnalului de circulatie aflat pe culoarea rosie, viaductul Carcea este afectat pe firul I de circulatie, pe care s-a produs deraierea. Trenul apartinand operatorului GFR a intrat pe firul I de circulatie, pe distanta Malu Mare – Banu Maracine, pe care accesul era interzis pentru circulatia trenurilor, intrucat era inchis pentru efectuarea lucrarilor de reparatie capitala. Mentionam ca firul II de circulatie, respectiv structura viaductului pe firul II nu este afectata”, se mentioneaza intr-un comunicat. Totodata, se anunta si ca „s-a hotarat ca circulatia trenurilor sa fie deviata pe ruta ocolitoare  Caracal – Piatra Olt – Craiova, pana la stabilirea variantelor definitive de reluare a circulatiei pe Magistrala CF 900 pe distanta Craiova – Caracal”.

–––

Incidentul s-a produs intre statiile Malu Mare si Banu Maracine, pe raza localitatii doljene Carcea. Din fericire, nicio persoana nu a fost ranita, insa trenurile nu circula in zona respectiva.

Potrivit CFR, trenul de marfa apartine Grup Feroviar Roman, transporta produse petroliere si avea 23 de vagoane. Din motive ce urmeaza sa fie stabilite in cadrul unei anchete, locomotiva trenului a deraiat, iar sase vagoane ale marfarului s-au rasturnat in viaductul Carcea.

101 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger