AcasăNewsDoliu national in ITALIA, dupa tragedia de la Lampedusa (VIDEO)

Doliu national in ITALIA, dupa tragedia de la Lampedusa (VIDEO)

In Italia vineri e zi de doliu national, in memoria sutelor de oameni care au pierit dupa ce ambarcatiunea in care se aflau s-a scufundat in sudul tarii, in apropiere de Lampedusa.

In tot acest timp, echipele de interventie au reluat operatiunile pentru a incerca sa gaseasca cele aproximativ 200 de persoane, ramase inca disparute. Ministrul italian de Interne a catalogat accidentul drept o „tragedie europeana”, autoritatile din Peninsula anuntand ca 4 octombrie este zi de doliu national, in memoria victimelor naufragiului.

[youtube]OhiB2bbaLNQ[/youtube]

Conform presei italiene, pana la aceasta ora au fost aduse la suprafata circa 113 de trupuri fara viata ale pasagerilor aflati la bordul vasului care transporta imigranti din Africa -barbati, femei, dar si copii -originari din Eritrea si Somalia. Ambarcatiunea cu circa 500 de persoane la bord s-a scufundat, dupa ce a fost cuprinsa de un incendiu, in apropierea insulei Lampedusa. Echipele de salvare care au intervenit in zona au reusit sa aduca in siguranta pe uscat peste 150 de oameni.

[youtube]tPKa2nIopwY[/youtube]

author avatar
Cristina Stefan
540 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger