AcasăNewsDoliu la Rasnov, in ziua inmormantarii copilei-alpiniste

Doliu la Rasnov, in ziua inmormantarii copilei-alpiniste

Dor Geta Popescu va fi condusa, miercuri, pe drumul fara de intoarcere, la cateva zile de cand si-a pierdut viata in urma avalansei din Retezat, drama care a rapit si viata lui Erik, un alt copil cu performante remarcabile in acesta sfera.

Va fi, asadar, o zi deosebit de grea nu doar pentru familia copilei, ci pentru comunitatea din Rasnov, ai carei oficiali au decis sa coboare in berna steagurile de pe raza localitatii, ca un gest simbolic menit sa marcheze pierderea suferita de oraselul brasovean, o data cu plecarea dintre cei vii a fetitei care nu a mai apucat sa implineasca 14 ani.

Dor Geta Popescu pornise, sambata, alaturi de tatal ei, dar si de Erik Gulacsi si alte cinci persoane intr-o drumetie catre Varful Peleaga, din Retezat. Din pacate, nici ea, dar nici Erik nu au supravietuit unei caderi de zapada declansate din senin.

Trupurile fara suflare ale celor doi copii-minune ai alpinismului, cum erau considerati, au fost coborati de pe munte abia a doua zi, din cauza conditiilor meteo dificile. Cazul este anchetat de catre procurorii de la Parchetul General.

sursa foto: captura Facebook/GetaTraiesteLaAltitudine

author avatar
Cristina Stefan
107 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger