AcasăNewsDoliu la Hollywood! A murit idolul a numeroase generatii!

Doliu la Hollywood! A murit idolul a numeroase generatii!

Actorul austriac Maximilian Schell (83 de ani) a incetat din viata sambata dimineata, la o clinica din Innsbruck, dupa o batalie teribila cu o maladie incurabila.

Nascut si crescut la Viena, fiu al unei actrite austriece si al unui poet elvetian, Maximilian Schell a studiat la Universitatile din Zurich si Munchen, inainte sa activeze, timp de un an, in armata elvetiana si sa inceapa actoria la teatrul din Basel.

A ajuns in SUA abia in 1958, cand a fost invitat sa interpreteze rolul principal intr-o piesa de pe Broadway, in acelasi an facandu-si debutul si la Hollywood cu pelicula „The Young Lions” in care a jucat alaturi de Marlon Brando si Montgomery Clift.

A devenit cu adevarat celebru dupa 1961, respectiv dupa ce l-a interpretat pe Hans Rolfe in pelicul „Procesul de la Nurnberg”, rol care i-a adus numeroase elogii si Premiul Oscar pentru cel mai bun actor intr-un rol principal.

Au urmat alte filme de top precum „The Man in the Glass Booth” si „Julia”, care i-au adus nominalizari la Premiile Oscar, dar si mai recentele „Fratii Bloom”, in care joaca alturi de Rachel Weisz si Adrien Brody, sau „Deep Impact”, in care apare alaturi de Tea Leoni si Elijah Wood.

Interesant este ca Maximilian Schell ocupa un inedit loc 3 in topul actorilor care au dat lovitura la Hollywood fara a fi vorbitori de limba engleza, la origini, dupa legendarii Maurice Chevalier si Marcello Mastroianni. Maximilian Schell a ramas un idol pentru generatiile ce i-au urmat la Hollywood, desi de cativa ani decisese sa se retraga in Austria natala.

author avatar
Cristi Ionita
859 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger