AcasăNewsDoliu in teatrul romanesc: Actrita Ruxandra Sireteanu A MURIT!

Doliu in teatrul romanesc: Actrita Ruxandra Sireteanu A MURIT!

Teatrul romanesc este in doliu. Actrita Ruxandra Sireteanu, cunoscuta publicului, printre altele, pentru rolurile din filmele „Divort…din dragoste” sau „Pacala se intoarce”, a murit, marti dimineata, la varsta de 70 de ani.

Actrita Ruxandra Sireteanu a incetat din viata, marti dimineata, deocamdata cauza decesului nefiind facuta public. Informatia a fost confirmata pentru libertatea.ro de reprezentantii Teatrului Nottara, acolo unde Ruxandra Sireteanu isi desfasura activitatea artistica in ultima perioada.

Actrita, nascuta la 20 decembrie 1943, la Craiova, a debutat la varsta de noua ani pe scena Teatrului National din Bucuresti, cu rolul Maia din „Platon Krecet”, in regia lui Alexandru Finti. Ruxandra Sireteanu a sustinut multe recitaluri de poezie atat in Romania cat si in Suedia (Malmo si Goteborg) si in Grecia (Atena si Salonic), iar in anul 1968 a primit o bursa de doua luni la Paris, la „Maison des jeunes”.

Regretata actrita a fost profesoara la Facultatea de Teatru a Universitatii Hyperion din Bucuresti, in perioada 1992–1995, iar din 1996 a facu dublaje la filmele de desene animate, in Studiourile „AGER FILM”. De asemenea, in anii 1998 si 1999, Ruxandra Sireteanu a facut dublaj la serialul de televiziune „Suflet de femeie”.

author avatar
Alina Costache
1.217 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger