Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Doi turisti straini salvati noaptea trecuta de pe munte: “erau aproape de socul hipotermic”

Doi turisti straini salvati noaptea trecuta de pe munte: “erau aproape de socul hipotermic”

Autor:

Doi tineri din Cehia, porniti intr-o drumetie pe munte, in judetul Brasov, au ajuns sa treaca printr-o experienta pe care foarte probabil ca nu o vor uita prea curand.

 

salvati 2 667x500 Doi turisti straini salvati noaptea trecuta de pe munte: erau aproape de socul hipotermicTuristii, in varsta de 24 si, respectiv, 25 de ani, pornisera vineri dupa-amiaza dinspre Bran catre Busteni. Au ales sa parcurga distanta pe un traseu montan din masivul Bucegi, insa fara sa aiba echipament adecvat, din cate au anuntat cei de la Jandarmeria Brasov. Pe drum, au dat de zapada, au infruntat temperaturi scazute si ploaie, motiv pentru care au pus mana pe telefon cand si-au dat seama ca e nevoie sa ceara ajutorul salvatorilor montani. Iar acestia au plecat pe munte dupa ei la ora 19, operatiunea durand cateva ore.

salvati 667x500 Doi turisti straini salvati noaptea trecuta de pe munte: erau aproape de socul hipotermicAu fost doua echipe care au participat la misiunea de salvare – una formata din salvamontisti, echipati cu un ATV, si cealalta din jandarmi montani, anunta sursa citata. Nu fara efort, s-a reusit identificarea locului exact in care se aflau tinerii. “Cand au fost gasiti, turistii erau aproape de socul hipotermic, se aflau in zona “Fata frumoasa” si au fost coborati in siguranta pana la Refugiul salvamont Zanoaga, din Bran, fara a necesita ingrijiri medicale”, din cate au anuntat jandarmii, via Facebook.

sursa foto: Facebook/Jandarmeria Brasov    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 24-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!