AcasăNewsDoi studenti, condamnati la trei ani de inchisoare dupa ce si-au abandonat...

Doi studenti, condamnati la trei ani de inchisoare dupa ce si-au abandonat bebelusul

Doi studenti din Ploiesti, trimisi in  judecata sub acuzatia de tentativa de omor, urmare a faptului ca si-au abandonat bebelusul la marginea unei paduri, au fost condamnati la cate trei ani de inchisoare cu executare.

Tribunalul Prahova i-a condamnat, miercuri, la cate trei ani de inchisoare pe o tanara de 22 de ani si pe concubinul acesteia, ambii studenti, pentru tentativa de omor deosebit de grav. Cei doi au fost trimisi in judecata dupa ce si-au abandonat copilul nou-nascut la marginea unei paduri, la sfarsitul lunii noiembrie anul trecut.

Pe parcursul procesului, care a avut doua termene, inculpatii si-au recunoscut fapta, fara a mai solicita probe suplimentare, potrivit purtatorului de cuvant al Tribunalului Prahova, Alina Pavel-Anton. Acestia au invocat o prevedere legala in care se specifica faptul ca, pentru recunoasterea faptei, inculpatii pot beneficia, la condamnare, de reducerea pedepsei cu o treime.

Sentinta nu este definitiva, ea putand fi atacata cu recurs.

Anul trecut, la sfarsitul lunii noiembrie, un bebelus a fost gasit abandonat la marginea unei paduri din Berceni, la cativa kilometric distanta de Ploiesti, de catre o persoana care trecea prin zona. Bebelusul facuse hipotermie in cele cateva ore cat a stat in frig, insa medicii de la maternitatea din Ploiesti au reusit sa-i salveze viata.

Politistilor nu le-a fost greu sa o identifice pe mama copilului, intrucat micutul purta inca la mana bratara pusa in maternitate, care arata ca se nascuse cu cinci zile inainte de a fi gasit la marginea padurii.

Copilul a ramas in spital cateva zile, pana cand viata lui a fost in afara oricarui pericol, dupa care a fost luat in grija de catre bunici, sustin surse oficiale.

author avatar
Alina Costache
188 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger