AcasăNewsDoi romani s-au alaturat separatistilor in lupta din estul Ucrainei

Doi romani s-au alaturat separatistilor in lupta din estul Ucrainei

Doi romani, alaturi de turci, sarbi, italieni si germani, s-au aliat voluntarilor rusi in estul Ucrainei impotriva fortelor ucrainene, a declarat, sambata, „premierul” „republicii” de la Donetk Aleksandr Zaharcenko, pentru postul de televiziune pro-Kremlin Life News, citat de BBC News online.

Zaharcenko a declarat ca „etnici ucraineni”, care sunt voluntari venind din Rusia si nu militari, lupta pentru rebeli, alaturi de „turci, numerosi sarbi, italieni si germani si chiar doi romani”. Acesta a mai anuntat ca la sfarsitul saptamanii 1.200 de combatanti au fost antrenati in Rusia.

Aleksandr Zaharcenko a dezmintit, totodata, ca echipamentul folosit de catre rebeli prorusi in estul Ucrainei impotriva trupelor guvernamentale a fost furnizat de Rusia. „Militarii ucraineni ne-au lasat atat de mult echipament, incat nu avem suficienti oameni sa-l foloseasca. Ma refer la tancuri, vehicule de transport militar, lansatoare (multiple de rachete de tip) Grad si asa mai departe”, a declarat el, in limba rusa, pentru postul Life News.

author avatar
Alina Costache
106 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger