AcasăNewsDoi profesori de la Academia Navala, cercetati sub control judiciar

Doi profesori de la Academia Navala, cercetati sub control judiciar

Aflati pana de curand la catedra, doi profesori constanteni au aflat ca anchetatorii nu ii mai lasa – timp de 60 de zile cel putin – sa-si exercite profesia, in cadrul Academiei Navale.

La cinci zile de cand procurorii anticoruptie faceau perchezitii la sediul unitatii de invatamant superior, ca parte a procedurilor urmate in cadrul unei cercetari menite sa aduca probe si date concludente referitor la suspiciunile avute in cazul unor reprezentanti ai Academiei Navale „Mircea cel Batran” din Constanta, aflam ca sunt doua cadre didactice de la aceasta institutie care au ajuns sub control judiciar.

Este vorba despre o masura luata de catre procurorii militari din cadrul DNA la adresa lui Iulian Antonescu si a Cameliei Ciobanu, ambii profesori fiind urmariti penal pentru luare de mita si plasati sub control judiciar pentru o durata de 60 de zile, de luni incepand.

In cazul celor doua cadre didactice planeaza suspiciunea ca, in decursul lunii septembrie, ar fi primit de la mai multi studenti sume intre 200 de lei si 200 de euro, dar si alte „foloase necuvenite”, acestea din urma cu scopul de a da note suficient de mari cat sa ii scape pe invatacei de restante, din cate sustin anchetatorii.

Ar mai fi de mentionat faptul ca, pe durata cat se vor afla sub control judiciar, pe langa faptul ca sunt obligati sa se prezinte periodic la politie, dar si la DNA, daca sunt chemati, cei doi nu au voie, printre altele, sa iasa in tara fara voie de la un procuror, dar nici sa exercite profesia la institutia de invatamant din orasul de la malul marii.

sursa foto: Facebook/Academia Navala „Mircea cel Batran”

123 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger